Partija "Visu Latvijai!" (VL) negrasās izstāties no biedrības "Par tautas tiesībām" (PTT), neskatoties uz to, ka tajā darbojas arī organizācija "Mozaīka", informēja partijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks.
Lai gan VL un "Mozaīka" pārstāv ideoloģiskus pretpolus, tomēr šajā gadījumā PTT mērķis, proti, panākt Satversmes grozīšanu, lai piešķirtu balsstiesīgajiem iedzīvotājiem tiesības rosināt Saeimas atlaišanu, ir svarīgāks par abu kustību savstarpējām nesaskaņām, uzsvēris Parādnieks.

Tāpat VL priekšsēdētājs norādījis, ka stājoties PTT, viņa vadītā partija piekritusi biedrības nostājai apvienot visus Satversmes grozījumu atbalstītājus, neatkarīgi no to politiskās pārliecības un piederības. Parādnieks norāda, ka šī nostāja nav mainīta un, lai gan šajā situācijā tā varētu šķist neatbalstāma, tomēr VL nav pamata pieprasīt to neievērot. "Ja mēs neapzinājāmies īstos spēles noteikumus pirms iesaistījāmies tajā, tas nekādi neattaisno mūsu vēlmi pieprasīt noteikumus mainīt," paudis Parādnieks.

VL vadītājs ir pārliecināts, ka viņa organizācijas pārstāvēto "nacionālo ideju nav iespējams diskreditēt nevienam" un atkārtoti deklarēja apņemšanos, VL nākot pie varas, grozīt Krimināllikumu, paredzot kriminālatbildību par homoseksuālisma propagandu.

"Uzskatu, ka "Mozaīka", iestājoties biedrībā, dalībai, kurā mēs jau bijām izteikuši nepārprotamu atbalstu vēl pirms tās dibināšanas, ar to apstiprina, ka samierinās ar savu likteni, kas iznīcību nesoša dzīvesveida popularizētājiem pēc taisnības pienākas - kriminālatbildību," teicis Parādnieks.

Jau ziņots, ka pirmdien daži VL biedri vērsās pie PTT vadības ar lūgumu vai nu izslēgt no PTT organizāciju "Mozaīka". Gadījumā, ja šī viņu vēlme netiktu apmierināta, VL vadība tika aicināta apsvērt izstāšanos no PTT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!