Parakstu vākšanai tautas nobalsošanas ierosināšanai Ministru kabinets (MK) Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) piešķirs 499 428 latus.
Valdības dokumenti liecina, ka CVK un vēlēšanu komisiju saimnieciskajiem izdevumiem piešķirti 71 500 lati.

Parakstu vākšanai iesaistīto cilvēku darba samaksai un piemaksām par virsstundu darbu un papildus pienākumu pildīšanu piešķirti 344 853. Bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām 83 075 lati.

Jau vēstīts, ka pirmdien Valsts prezidente Vaira Vīķe – Freiberga, premjers Aigars Kalvītis un drošības iestāžu pārstāvji jautājumu saistībā ar valsts drošības likumiem pārrunājuši Nacionālajā drošības padomē.

CVK no 3. aprīļa līdz 2. maijam organizēs parakstu vākšanu par tautas nobalsošanas ierosināšanu saistībā ar Valsts prezidentes Vairas Vīķes – Freibergas apturētajiem Nacionālās drošības likuma un Valsts drošības iestāžu likuma grozījumiem.

CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars iepriekš portālam "Delfi" atzina, ka parakstu vākšana varētu izmaksāt aptuveni 500 000. Ja parakstu vākšanas laikā tiks savākti 149 064 balstiesīgo iedzīvotāju paraksti, tad notiks referendums, kurš varētu izmaksāt aptuveni divus miljonus latu. Referenduma organizēšana, ja vien negroza likumu par tautas nobalsošanu, nav apturama šādā gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!