Foto: Shutterstock
Siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes laikā Ķengaragā, Ogres un Salacas ielas apkārtnē, reģistrēts plīsums tīklā, kā rezultātā tuvāko māju iedzīvotāji varēja novērot, kā ūdens šaujas vairāku metru augstumā.

Kā portālam "Delfi" pavēstīja AS "Rīgas siltums" pārstāve Linda Rence, pārbaudes laikā ir noticis siltumtīklu plīsums.

Pārbaudes laikā visam Daugavas labajam krastam nav siltā ūdens. Šādas pārbaudes tiek rīkotas, lai pārliecinātos, ka ziemā pie aukstām temperatūrām siltumtīkls neplīsīs un iedzīvotāji aukstajos mēnešos nepaliks bez apkures un karstā ūdens.

Uz negadījuma vietu ir nosūtīta brigāde, lai apsekotu vietu un uzsāktu remontdarbus. Rence norādīja, ka siltumtīkla posms ir iekļauts kopējā remontdarbu plānā, jo tas ir novecojis – izveidots 1973. gadā.

Siltumtīklu hidrauliskā pārbaude ap pulksten 15 noslēdzās un ceturtdienas vakarā ūdens padeve tiks atjaunota.

Kopumā konstatēti seši bojājumi siltumtīklos, to remontdarbi uzsākti nekavējoties. Bojājumu konstatēšana vēl turpināsies, jo uzņēmuma darbinieku brigādes uzsākušas praktisku siltumtīklu apgaitu. Kopā jāapseko 550 kilometru siltumtīklu. Bojājumu atklāšanā un novēršanā 24 stundu darba režīmā iesaistīti vairāk nekā 100 AS "Rīgas siltums" darbinieku.

Ēku saraksts, kurās dēļ bojājumiem siltumtīklos nebūs pieejams karstais ūdens, tiks regulāri publiskots AS "Rīgas siltums" mājaslapā www.rs.lv sadaļā "Jaunumi". Ja mājas adrese nav iekļauta sarakstā, bet tajā tomēr nav karstais ūdens, uzņēmums aicina vērsties pie ēkas apsaimniekotāja, kura kompetencē ir atjaunot karstā ūdens padevi ēkā.

Tāpat uzņēmums atvainojas iedzīvotājiem par sagādātajām neērtībām.

Jāatzīmē, ka dažādu pārbaužu rezultātā plīsumi un cita veida ligas pēdējo gadu laikā atgadās diezgan regulāri. Piemēram, pirms diviem gadiem, pārbaudot siltumtīklus labajā krastā, Ģertrūdes ielas bruģī ielūza mašīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!