Latvijas Televīzija (LTV) pēc premjera izteiktās kritikas lūgs Valsts kontroli pārbaudīt valsts līdzekļu izlietojuma pamatotību. Televīzijas ģenerāldirektors kritiku par viņa nekompetenci uzskata par nepamatotu, jo viņš domā, ka premjers nav rūpīgi iedziļinājies situācijas izpētē.
Apgalvojumus par televīzijas vadības nekompetenci varētu kliedēt menedžmenta audits, kas bijis plānots jau iepriekš un kas sāksies nākamnedēļ.

Paziņojumā nav Tjarves viedokļa par Nacionālās radio un televīzijas padomes lēmumu izskatīt darba līguma laušanas iespēju. Ar Tjarvi pagaidām nav izdevies sazināties.

LTV paziņojumā presei norāda, ka televīzijas finansu problēmas ir likumsakarīgas, jo finansējums jau vairākus gadus ir nepietiekams un tieši LTV iekļaušanās budžeta rāmjos esot pamats nepieciešamībai samazināt kultūras un mākslas raidījumus, pret ko krasi iebilst televīzijas kolektīvs.

Televīzija norāda, ka pērn budžeta dotācija LTV samazināta par 39 363 latiem, bet šogad - par 48 218 latu.

Jau ziņots, ka aptuveni 50 LTV darbinieku un arī Tjarve trešdien atklātajā vēstulē Valsts prezidentei, deputātiem, premjeram lūdza papildu līdzekļus, pretējā gadījumā draudot pārtraukt raidīt vairākus raidījumus, arī ziņas.

Premjers uz vēstuli reaģēja ar kritiku televīzijas ģenerāldirektoram, jo, viņaprāt, televīzijas grūtības liecina par ģenerāldirektora zemu profesionālo līmeni. Esot iespējami tikai divi varianti - vai nu nespēja pareizi saplānot līdzekļus, vai arī jādomā par ļaunprātīgu to izšķērdēšanu.

Savukārt Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTVP) ceturtdien nolēma 20.martā pulcēties uz ārkārtas sēdi, lai lemtu par darba līguma laušanu ar Tjarvi. Arī NRTVP uzskata, ka viens no LTV finansiālo problēmu cēloņiem ir televīzijas vadības nekompetence. Padome noraidīja LTV ieceri samazināt televīzijas oriģinālraidījumu skaitu un no darba atbrīvot vairāk nekā 30 strādājošo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!