Foto: DELFI
Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētājs būs Vjačeslavs Dombrovskis (S), trešdien nolemts pirmajā komisijas sēdē.

Komisijas priekšsēdētāja biedre būs Inese Ikstena (A/P) un komisijas sekretārs – Edmunds Teirumnieks (NA).

Komisijā strādās arī Ivans Klementjevs (S), Jānis Krišāns (S), Jānis Turins (S), Ēriks Pucens ("KPV LV"), Karina Sprūde ("KPV LV"), Didzis Šmits ("KPV LV"), Jānis Dombrava (NA), Ilga Šuplinska (JKP), Anita Muižniece (NA), Anda Čakša (ZZS), Jānis Dūklavs (ZZS), Dace Rukšāne-Ščipčinska (A/P) un Arvils Ašeradens (JV).

Otrdien Saeima ārkārtas sēdē apstiprinājusi deputātus darbam parlamenta komisijās. Vairāk par komisiju sastāvu var lasīt šeit.

Kā norādīja Saeimas Preses dienestā, Ilgtspējīgas attīstības komisija pārrauga Nacionālā attīstības plāna un Latvijas Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030. gadam ieviešanu, kā arī uzrauga šo plānošanas dokumentu pārskatīšanu. Komisijas kompetencē ir arī sniegt atzinumus un priekšlikumus, līdzdarboties citu stratēģisku un starpnozaru plānošanas dokumentu izstrādē, kā arī konceptuālu jautājumu risināšanā.

Saeimā darbojas 16 komisijas. Tās strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!