Foto: LETA
"Vienotības" frakcijas vadītāja vietnieks Kārlis Šadurskis debatēs par demisijas pieprasījumu tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam (VL-TB/LNNNK) pārteicies, norādot, ka investīcijas Latvijā neienāks, kamēr Rasnačs būs ministra amatā.

Šadurskis vērsa deputātu uzmanību uz problēmām maksātnespējas jomā, kas kavējot investīciju piesaisti Latvijā. “Godātie kolēģi, investīcijas Latvijā neienāks, kamēr Rasnača kungs ir tieslietu ministra amatā,” sacīja Šadurskis. Tomēr uzreiz pēc šī teikuma viņš atvainojās, skaidrojot, ka pārteicies - runā “bija ielikts punkts, nevis komats”.

“Investīcijas Latvijā neienāks. Kamēr Rasnača kungs ir tieslietu ministra amatā, mums ir cerības, ka viņš izvērtēs sava darba kvalitāti un beidzot darbs sāksies,” teica Šadurskis, izpelnoties deputātu aplausus. Parlamentārietis arī sacīja, ka tic - Rasnačam var dot nelielu uzticības avansu.

Kā ziņots, Saeimas vairākums ceturtdien neatbalstīja opozīcijas rosināto tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) demisiju, līdz ar to viņš savu amatu saglabāja.

Demisijas pieprasījumu atbalstīja 28 deputāti no "Saskaņas" un Latvijas Reģionu apvienības, "pret" balsoja 31 deputāts no Zaļo un zemnieku savienības un nacionālās apvienības, bet 24 deputāti - "Vienotības", "No sirds Latvijai" pārstāvji un Kārlis Seržants (ZZS) - balsojumā atturējās. Tikmēr Solvita Āboltiņa (V), Inese Lībiņa-Egnere (V), Kārlis Šadurskis (V) un Viktors Valainis (V) balsojumā nepiedalījās.

Ierosinājumu lemt par neuzticības izteikšanu tieslietu ministram izteica opozīcijas partija "Saskaņa".

Deputāts Andrejs Elksniņš (S), iepriekš skaidrojot ierosinājumu par demisiju, norādīja, ka Rasnačs nespēj nodrošināt kontroli pār nozari un viņš ir jāatlaiž. "Mītu par kārtību Latvijas tieslietu sistēmā ir kliedējuši pēdējā laika notikumi bērnu tiesību aizsardzības jomā," sacīja deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!