Foto: DELFI
Vairāk nekā pusi – 55% šī gada rajona tiesu pārsūdzētos spriedumus apgabaltiesa atstāj spēkā, secinājusi Tiesu administrācija.

Savukārt no pārsūdzētajiem tiesas lēmumiem spēkā paliek 64%. Ar minimālām izmaiņām šādi stabilitātes rādītāji saglabājas pēdējos četrus gadus, norāda administrācijā.

Tiesas spriedums tiek taisīts, ja lieta skatīta pēc būtības, bet lēmums – ja lieta nav izspriesta pēc būtības.

Augstāki pirmās instances nolēmumu stabilitātes rādītāji ir Administratīvajai rajona tiesai, 76% spriedumu un 80% lēmumu šogad ir atstāti spēkā, bet pēdējos četros gadus nolēmumu stabilitāte ir augusi par dažiem procentiem.

"Tiesā rūpīgi sekojam līdzi Administratīvās apgabaltiesas un Augstākās tiesas prakses attīstībai, kolektīva ietvaros regulāri organizējam sanāksmes, lai to pārrunātu. Ir izveidojusies ļoti laba starpinstanču sadarbība ar Administratīvo apgabaltiesu un Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentu – regulāras tikšanās pieredzes apmaiņai un aktuālo jautājumu pārrunāšanai. Ne mazāk būtisks apstāklis labiem stabilitātes rādītājiem ir profesionāls, zinošs, atvērts, atsaucīgs un uz attīstību vērsts tiesnešu un tiesu darbinieku kolektīvs," atzīst Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētāja vietniece Ilze Andruškina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!