Uz katrām vēlēšanām politiskās partijas savus potenciālos vēlētājus cenšas uzrunāt ar reklāmu saukļiem, kuru mērķis ir "aizķert" ikviena cilvēka jūtīgākās dvēseles stīgas un pozicionēt partiju pēc iespējas labākā gaismā. Arī Eiroparlamenta vēlēšanas nebūs izņēmums, liecina aģentūra BNS veiktā aptauja.
Partijas tik sola

Pagājušo vēlēšanu uzvarētāja, partija "Jaunais laiks" (JL) uz Eiroparlamentu ies ar devīzi "Dabūsim vairāk naudas Latvijai no Eiropas Savienības un neļausim to izzagt", pastāstīja JL Eiroparlamenta vēlēšanu kampaņas organizators Aldis Kušķis. Viņš arī pastāstīja, ka nemainīgi aktuāls uz šīm vēlēšanām paliks arī JL sauklis - "Gods kalpot Latvijai".

Savukārt Tautas partija savu vēlēšanu kampaņu sola balstīt uz vārdiem - "labklājība, drošība un latviskums", pastāstīja TP preses sekretārs Arno Pjatkins. Vērīgākie televīzijas skatītājiem noteikti nav paslīdējusi garām arī TP apmaksātā reklāma, kurā tiek kritizētas iepriekšējās valdības kļūdas, īpašu uzsveru liekot uz bijušo JL valdības locekļu gaitām.

Zaļo un zemnieku savienība šajās vēlēšanās iedzīvotājus uzrunās ar vārdiem - "Par drošu un bagātu Latviju", savukārt Latvijas pirmās partijas Eiroparlamenta vēlēšanu "lokomotīve" Oskars Kastēns skatītājiem un klausītājiem partijas reklāmas rullīšos atklās - "Eiropu es cienu, Latviju es mīlu". Savukārt nacionāli noskaņotie "tēvzemieši" vēlētājus centīsies pārliecināt balsot par viņu sarakstu ar vārdiem - "Cienīgi pārstāvēt Latviju".

Agresīvāks reklāmas sauklis būs kreiso spēku apvienībai “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) . PCTVL Eiroparlamenta deputātu kandidāts Jurijs Sokolovskis apstāstīja, ka centrālais apvienības sauklis būs - "Krievi nāk!". Savukārt viņu lielākajiem konkurenti - Tautas saskaņas partija (TSP) vēlētājus centīsies paliecināt ar vārdiem - "Kopā Eiropa sadzirdēs" un "Saskaņa ir vajadzīga gan Latvijā, gan Eiropā", pastāstīja TSP vēlēšanu "lokomotīve" Boriss Cilevičs.

Savukārt ar pirmo numuru Eiroparlamenta vēlēšanās startējošā Latvijas sociālistiskā partija (LSP) nāks klajā ar lozungu - "Par Eiropu darba cilvēka labā". Par to pastāstīja LSP priekšsēdētājs Alfrēds Rubiks.

Partija "Latvijas ceļš", kuras vadība atzīst, ka Eiroparlamenta vēlēšanas šai partijas dzīvē var nospēlēt izšķirošu lomu, uz svarīgajām vēlēšanām dosies ar vārdiem "Ceļu Latvijai", pastāstīja LC ģenerālsekretārs Georgs Lansmanis.

Savukārt Latvijas sociāldemokrātiskā strādnieku partija uz šīm vēlēšanām nāks ar saukli - "Eiropas sociāldemokrātija - Latvijas labklājība", pastāstīja LSDSP ģenerālsekretārs Jānis Dinēvičs. Savukārt viņu konkurenti - Sociāldemokrātu savienība (SDS) uz jūnijā gaidāmajām vēlēšanām vēlētājus uzrunās ar vārdiem - "Lai stiprais ir taisnīgs un vājais, lai drošs".

Iepriekš mazpazīstamā, bet uz šīm vēlēšanām medijos skaļi sevi pieteikusī "Konservatīvā partija" šajās vēlēšanās izmanto saukli - "Viens lats - divi eiro". Savukārt Kristīgo demokrātu savienības (KDS) priekšsēdētājs Andris Teikmanis pastāstīja, ka KDS sauklis uz Eiroparlamenta vēlēšanām būs teikums no Latvijas Himnas - "Dievs, svētī Latviju". Turpretim "Eiroskeptiķi" Eiroparlamenta vēlēšanās potenciālos vēlētājus mēģinās pārliecināt par to, ka "Latvijai ir laiks nokāpt no eiro optimisma grābekļa".

Savukārt reģionālā partija "Latgales gaisma" priekšvēlēšanu aģitācijā akcentēs Latgales stāvokli un uzrunās vēlētājus ar vārdiem "Par Latgales vienlīdzīgām iespējām gan Latvijas, gan Eiropas Savienības ietvaros".

Lielākā daļa partiju pārstāvju aģentūrai BNS pastāstīja, ka aktīvākā priekšvēlēšanu aģitācijas kampaņas daļa sāksies tikai jūnijā, kad līdz Eiroparlamenta vēlēšanām būs palikusi tikai nedēļa.

Eiroparlamenta vēlēšanas Latvijā notiks 12.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!