Foto: LETA
Baumas par desu kvalitāti neattiecas uz vietējiem ražotājiem, jo Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmumos ražotā gaļas produkcija ir droša, kvalitatīva, turklāt tiek rūpīgi kontrolēta no Pārtikas un veterinārā dienesta puses, norādīja Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) pārstāvji.

Komentējot pirmdien Latvijas Televīzijas raidījuma "Panorāma" rubrikā "Ko mēs ēdam?" izteikto pieņēmumu, ka Latvijā ražotās desas, cīsiņi un citi izstrādājumi satur veselībai kaitīgas vielas, federācija akcentēja, ka tās ir tikai baumas.

"Baumas par desu kvalitāti neattiecas uz Latvijas gaļas pārstrādātājiem. Latvijas uzņēmumos ražotā gaļas produkcija ir droša, kvalitatīva un patērētājiem pilnīgi nekaitīga, jo tā tiek ražota atbilstoši visiem Latvijā un Eiropas Savienībā noteiktajiem standartiem saskaņā ar regulējošajiem normatīvajiem aktiem," norādīja LPUF pārstāvis Andis Jēkabsons.

"Turklāt Latvijas uzņēmumos ražoto gaļas produkciju rūpīgi kontrolē valsts Pārtikas un veterinārais dienests, kura atzīšanas procedūrām, kas ir vienas no stingrākajām Eiropas Savienībā, ir pakļauti Latvijas pārtikas ražotāji," sacīja Jēkabsons.

Federācija uzskata par nepieņemamu ārstu un Veselības ministrijas ierēdņu aicinājumu patērētājiem pirkt gaļas produktu izejvielas un gatavot tās mājas apstākļos. Šāda apstrāde rada paaugstinātu risku sagatavot veselībai bīstamu pārtiku. Pētījumi apstiprina, ka vairāk nekā 90% gadījumu vielas, piemēram, sāls, daudzums, kas pārsniedz organismam vēlamo normu, tiek uzņemts tieši ar mājas apstākļos gatavoto pārtiku, norāda LPUF.

"Latvijas gaļas pārstrādes produktu ražotāji garantē savas produkcijas kvalitāti atbilstoši iepriekšminētajiem standartiem, turklāt kā apliecinājums kvalitātei un nekaitīgumam ir šīs produkcijas augošais eksports ne tikai Eiropas Savienībā, bet arī uz trešajām valstīm, kas apstiprina atbilstību pasaules valstu kvalitātes prasībām," rezumēja organizācijā.

LPUF ir Latvijas pārtikas pārstrādes daudznozaru nevalstiskā organizācija, kas apvieno uzņēmumus un profesionālās asociācijas, aktualizē ražotāju intereses pārtikas aprites posmos, lobē un pārstāv ražotājus valsts un nevalstiskās organizācijās, pauž Latvijas ražotāju nostāju starptautisko normatīvo aktu izstrādē, sniedz LPUF biedriem informatīvo atbalstu.

LPUF sastāvā ir 36 biedri, tostarp piecas nozaru asociācijas, viena profesionālā skola un viens asociētais biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!