Foto: DELFI
Ministru kabinets (MK) otrdien atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) virzītos priekšlikumus par to, kādus VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) uzsāktos būvprojektus atbalstīt, kādus – turpināt, bet kurus atlikt vai vispār pārtraukt.

Valdība nolēma, ka ir jāturpina Rīgas pils restaurāciju un rekonstrukciju un Muzeju krātuvju kompleksa rekonstrukciju Pulka ielā, izbūvējot muzeja krātuvju korpusu un komunikāciju tīklus.

Atbalstīta arī IeM iestādēm nepieciešamo ēku būvniecība un rekonstrukcija Gaujas ielā 15, izbūvējot kompleksā trīs biroju ēkas un risinot jautājumu par transportlīdzekļu stāvvietu skaita atbilstību normatīvo aktu prasībām.

Akceptēta arī Jaunā Rīgas teātra ēkas rekonstrukcija Lāčplēša ielā 25, kā arī Raiņa un Aspazijas mājas renovācija Baznīcas ielā 30, Rīgā.

Šiem būvprojektiem valdība noteica termiņus, līdz kuriem jāiesniedz optimāli būvniecības darbu finansēšanas modeļi.

MK deva akceptu arī vairāku muzeju rekonstrukcijai: plānots atjaunot Raiņa muzeju – memoriālo māju "Raiņa un Aspazijas vasarnīca" Jāņa Pliekšāna ielā 5/7, Jūrmalā, Raiņa muzeju "Tadenava" Jēkabpils novada Dunavas pagastā un Rakstniecības un mūzikas muzeju Pils laukumā 2, Rīgā.

Vienlaikus valdība uzdeva Kultūras ministrijai sadarbībā ar VNĪ meklēt iespējas šos objektus atjaunot Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.-2014.gadam projektu ietvaros.

Vairākus IeM, KM un ĀM objektus valdība nolēma "iesaldēt". Tā, piemēram, atlikta Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes, tostarp īslaicīgās aizturēšanas izolatora un VP koledžas Latgales reģiona filiāles ēku būvniecība un rekonstrukcija Daugavpils cietokšņa ēku kompleksā.

Iesaldēta arī IeM padotībā esošajām iestādēm nepieciešamo ēku būvniecība un rekonstrukcijas Gaujas ielā 15 1., 2., 4. un 6.kārta un pagaidām atlikta Krāslavas rajona policijas pārvaldes administratīvā kompleksa ēkas pabeigšanu un jaunas garāžu ēkas būvniecība.

Tāpat nolemts pagaidām neturpināt Valsts robežsardzes Rīgas pārvaldes nelegālo imigrantu uzturēšanās nometnes "Olaine" ēku rekonstrukciju, VRS Galvenās pārvaldes, Drošības policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ēku kompleksa būvniecību un rekonstrukciju Rūdolfa ielā 5, Rīgā.

Iesaldēta arī Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes ēku kompleksa būvniecība Liepājas ielā 2b, Ludzā.

No KM iecerētajiem projektiem apturēts Muzeju krātuvju kompleksa rekonstrukcijas Rīgā, Pulka ielā otrajais posms un vairāki rekonstrukcijas projekti - Latvijas Nacionālā mākslas muzeja filiāles ēkā "Arsenāls", Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja ēkā, Akurātera muzeja ēkā un Daugavpils zonālā arhīva ēkā Daugavpils cietokšņa ēku kompleksā.

Tāpat iesaldēta rekonstrukcija Latvijas vēstniecību ēkās Vašingtonā, ASV un Krievijā Maskavas vēsturiskajā centrā. Tāpat atlikta vēstniecības ēkas iegāde un rekonstrukcija Īrijā, Dublinā.

Atlikta arī Rīgas apgabaltiesas ēkas būvniecība Brīvības ielā 207, Rīgā.

Priekšlikumus par tālāko rīcību ar atliktajiem projektiem atbildīgās ministrijas un VNĪ sagatavos līdz 2012.gada 15.martam.

Vairākus projektus valdība nolēma vispār izbeigt, piemēram, Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa administratīvās ēkas būvniecību Ventspilī, Rūpniecības ielā 2 un Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Kuļbovas atbalsta punkta ārkārtas situācijai būvniecību Krāslavas novadā.

Pārtraukta arī KNAB jaunās administratīvās ēkas būve Rīgā, Ķīpsalas ielā. Vienlaikus valdība noteica, ka līdz 2011.gada 1.novembrim MK jāiesniedz priekšlikumi par KNAB izvietošanu valsts nekustamajos īpašumos.

Valdība arī nolēma veidot starpinstitūciju darba grupu FM vadībā, kurai būs jāapzina visu ministriju viedokļi par to iestāžu izvietošanu Daugavpils cietokšņa teritorijā un līdz 2012.gada 1.oktobrim jāsagatavo priekšlikumi tālākai rīcībai.

Valdība arī noteica, ka sākot ar 2012.gadu ik gadu līdz 1.jūlijam sadarbībā ar iesaistītajām iestādēm MK jāiesniedz informatīvs ziņojums par valdībā otrdien atbalstīto būvprojektu izpildes gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!