Datorpirāta, kas pagājušā gada nogalē nelegāli ieguva datus par aptuveni 300 000 kredītkaršu īpašnieku no visas pasaules, pēdas vedot uz rēķinu "Hansabank" Rīgā.
Šādu informāciju publiskojuši Vācijas mediji, kas balstās arī uz organizācijas "AntiOnline" pētījumu. Izpētot radušos situāciju, organizācija atklājusi hakera vārdu - Maksims Ivaņkovs, raksta ceturtdienas laikraksts "
Diena
".

Hakeris, kurš sevi dēvēja par Maksimu, ziņas par kredītkartēm ieguvis, elektroniski uzlaužot kāda interneta veikala "The Baltic" serveri. Par nozagto datu turpmāku neizmantošanu hakeris no amerikāņu firmas "CD Universe" mūzikas veikala esot pieprasījis 100 000 USD (ap 59 000 latu), bet pēc tam datus publicējis "Internetā".

Latvijas Interpola birojs gan nav saņēmis pieprasījumu par personu vārdā Maksims Ivaņkovs. Arī "Hansabanka" līdz šim par minēto personu vai tās nauds kontiem bankā nav saņēmusi nevienu pieprasījumu no jebkādas tiesībsargājošās institūcijas, to skaitā citu valstu, ziņo "Diena".

Laikraksts arī uzsver, ka informācija par Latvijas banku iespējamo saistību ar krāpnieciskiem darījumiem parādījusies jau vairākkārt.

Divus gadus iepriekš blēžiem Dienvidvācijā bija vairākkārt izdevies no būvuzņēmēju un arhitektu kontiem likt sev pārsūtīt uz Rīgu un Sanktpēterburgu lielākas naudas summas. Fiksētas arī cita veida mahinācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!