Latvijas Pasta ģenerāldirektors Ivars Krauklis otrdien informējis satiksmes ministru Kasparu Gerhardu, ka viņš no 1.maija atkāpsies no sava amata.
Gerharda pārstāve Inga Spriņķe pastāstīja, ka Krauklis savu atkāpšanos pamatojis ar to, ka viņa atalgojums līdz ar grozījumiem kapitālsabiedrību likumā ir samazinājies par 62%.

Paredzams, ka ceturtdien tiks samazināts arī Latvijas Pasta padomes locekļu skaits, kur līdzšinējo astoņu cilvēku vietā turpinās strādāt tikai trīs.

Spriņķe norādīja, ka jaunās padomes uzdevums tad būs arī izvēlēties jaunu pasta vadītāju. Viņa nekomentēja, vai LP ģenerāldirektora amatu varētu ieņemt kāds Gerharda virzīts cilvēks. Savukārt pats ministrs žurnālistiem sacīja, ka viņam neesot neviens kandidāts padomā.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) norādīja, ka nav nekādu pazīmju, ka Kraukļa piemēram varētu sekot citi valsts akciju sabiedrību vadītāji. "Tas ir katra vadītāja ziņā - strādāt vai nestrādāt pie jaunās algu sistēmas," sacīja Dombrovskis, atgādinot par nelabvēlīgo valsts finansiālo stāvokli.

TV3 iepriekš ziņoja, ka atlūgumu plānojot iesniegt arī citas Latvijas Pasta vadības amatpersonas. Lai arī tas rada aizdomas par kadru maiņu, mainoties Satiksmes ministrijas politiskajai vadībai, Krauklis to telekanālam neapstiprina. Viņaprāt, jebkurš darbinieks, kuram algu samazinātu par 60%, apsvērtu šādu iespēju.

Nesen bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC) brīdināja "tēvzemiešus' neaiztikt "viņa cilvēkus", pretējā gadījumā Šlesers būšot spiests līdzīgi rīkoties, esot Rīgas mēra amatā.. Savukārt TB/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle asi kritizēja Šlesera izteikumus, norādot, ka Gerhards SM rīkosies tā kā uzskatīs par vajadzīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!