Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien, 27. februārī, Vidzemes slimnīcas dalībnieku sapulcē Valkas novadam balsojot pret, bet Valmieras pilsētai – par, tika nolemts no 1. aprīļa slēgt struktūrvienības "Vidzemes slimnīca Valkā" Aprūpes nodaļu. Lēmumu pamatojot ar to, ka maz pacientu, kas rada 2013. gadā radījis lielus zaudējumus – 116 447 latu, informē Valkas novada domes pārstāve Zane Brūvere.

Valkas novada domes pārstāvis Vents Armands Krauklis savu nostāju pret Aprūpes nodaļas slēgšanu pamato ar to, ka pēdējos gados aprūpes nodaļa strādājusi vien sešus mēnešus. Tādējādi pacienti, kuriem pakalpojums nepieciešams regulāri, bieži izvēlējās citas vietas, kas atvērtas cauru gadu.

"Ja būtu pārliecība, ka aprūpes nodaļa strādās visu laiku – šie pacienti atgrieztos. Otrkārt, būtu jāceļ pakalpojumu kvalitāte un veidi," akcentē Valkas novada domes pārstāvis.

Viņš arī uzsver, ka pilsēta ir ideāla vieta pēcoperāciju rehabilitācijai. Te varētu sniegt arī paleatīvo aprūpi, kā tas jau notiek Mazsalacā. Varētu ārstēt terapeitiskos pacientus, jo Valmierā itin bieži pacientus fiziski nav kur likt.

"Jābūt vēlmei un izdomai. Diemžēl to nejūt. Katrā ziņā pašvaldībā esam gatavi skatīt dažādus piedāvājumus, lai nodaļa nebūtu jāslēdz, nepieciešamības gadījumā ieguldot arī pašvaldības līdzekļus. Vēl jāpiebilst, ka pērn Vidzemes slimnīca strādāja ar vairāk nekā 700 tūkstošu latu lielu peļņu, un uz šī fona aprūpes nodaļas nestie zaudējumi ir nelieli," norāda Krauklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!