Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien, 28. martā, nolēma pašvaldībām piešķir 21,7 miljonus eiro atbalsta nodrošināšanai Ukrainas bēgļiem, portālu "Delfi" informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Par minēto summu paredzēts segt pašvaldību izdevumus par periodu no šā gada janvāra līdz jūnijam, kas tām radušies un plānoti, sniedzot atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem, tai skaitā izmitināšanas un ēdināšanas nodrošināšanai, sociālā atbalsta nodrošināšanai, izglītības nodrošināšanai, pārvaldes pakalpojumu pieteikšanas atbalstam, vienotu valsts un pašvaldību sniegtā atbalsta koordinācijas punktu darbības nodrošināšanai.

Lai organizētu savlaicīgu un vienkāršotu izdevumu apmaksas procesu pašvaldībām, rīkojuma projekts nosaka maksimāli nepieciešamo finansējuma summu atbalsta sniegšanai – 21, 78 miljonus eiro.

VARAM vēl būs jāsagatavo un jāiesniedz Finanšu ministrijā pieprasījumus par minēto līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Finansējums Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā noteikto pasākumu īstenošanai" atbilstoši faktiski nepieciešamajam apmēram.

VARAM atgādināja, ka pašvaldības 2022. gadā sniedza atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem 57,72 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!