Foto: Valsts kanceleja

Salīdzinot ar Eiropas Savienības (ES) vidējiem rādītājiem, Latvijā ir vairākas pārfinansētas jomas, ceturtdien laikrakstā "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai" publicētā intervijā min bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs.

Pēc viņa teiktā, veselība nav valdības prioritāte, jo nav iespējams vienoties par nodokļu pārdali starp jomām – dažādi ministri no dažādiem politiskajiem spēkiem katrs iestājas par savu jomu.

"Salīdzinot ar ES vidējiem rādītājiem, pārfinansētās jomas ir izglītība, kultūra. Ļoti nenofinansētas ir veselība un labklājība, pensijas. Ir viena stipri pārfinansēta joma, kas tiek reti pieminēta. Tās ir pašvaldības," vērtē Belēvičs, rosinot precizēt pašvaldību likuma pantu, kas nosaka, ar ko veselības jomā pašvaldības nodarbojas.

Tāpat Belēvičs atgādina, ka pēc modernas aparatūras nodrošinājuma uz vienu iedzīvotāju Latvija ir vienā no vadošajām vietām ES.

"Pieaugušajiem šos izmeklējumus veicam desmit reižu biežāk nekā Skandināvijā, bērniem četras reizes biežāk," klāsta bijušais ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!