Foto: F64

Lai pilnveidotu tiesisko regulējumu par pašvaldību finansētajiem preses izdevumiem un citiem plašsaziņas līdzekļiem, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) aicina Kultūras ministri Daci Melbārdi (NA) izveidot darba grupu.

Ministra padomnieks Oskars Vizbulis portālam "Delfi" pavēstīja, ka darba grupa izstrādās likumdošanas priekšlikumus. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija dalībai darba grupā deleģēs savus pārstāvjus.

Gerhards klāsta - lai gan likumdošana skaidri nosaka pašvaldībām pienākumu informēt sabiedrību par savu darbību, nav pieļaujama situācija, kad pašvaldību izdotajos vietējos laikrakstos vai bezmaksas izdevumos tiek publicēta ar pašvaldības darbību un funkcijām nesaistīta komerciāla reklāma un sludinājumi.

"Piemēram, alkohola tirdzniecības vietu, autoservisa uzņēmumu, logu ražotņu reklāmas nav saistāmas ar pašvaldību darbību un funkcijām. Līdz ar to šāda veida reklāma un sludinājumi nav publicējami pašvaldību izdevumos", uzsver Gerhards.

Jau vēstīts, ka Konkurences padome (KP) piedāvā aizliegt pašvaldībām dibināt savus medijus. KP norāda, ka pašvaldību iejaukšanās mediju tirgū apdraud mediju pastāvēšanu.

Pašvaldību medijus piedāvā ierobežot arī Kultūras ministrija. Tā piedāvā nevis aizliegt pašvaldību laikrakstus pavisam, bet gan ar likuma varu liegt tām pārdot reklāmas laukumus un precīzāk definēt, ko nozīmē pašvaldības pienākums informēt sabiedrību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!