Aigars Štokenbergs ir zinošs, profesionāls un spējīgs sasniegt mērķus, tā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru raksturoja aģentūras LETA aptaujātie Latvijas pilsētu mēri.
Ventspils mēra vietnieks Jānis Vītoliņš uzskata, ka Štokenbergs ir profesionālis, kurš ir iedziļinājies pašvaldību jautājumos.

"Atbalstu Štokenberga aktivitātes pašvaldības reformas jautājumos, kā arī atbalstu pamatnostādnes par attīstības centru izveidi un resursu koncentrāciju tik mazā valstī kā Latvija. Viņa vadībā šī reforma būtiski pavirzījās uz priekšu. Mums bija vislabākā sadarbība. Žēl, ka izveidojusies šāda politiskā situācija kā šobrīd", uzsvēra Vītoliņš.

Aizkraukles novada mērs Aldis Adamovičs uzsvēra Štokenberga vēlmi izprast un risināt pašvaldību problēmas. Iespējams dažos jautājumos viņš stingri paliek pie savas pozīcijas, neskatoties uz pašvaldību vēlmēm, bet kopumā strādā ļoti labi, uzskata Adamovičs.

"Cilvēks, kas spēj ieklausīties. Uzsākot pašvaldību reformu mazāk rēķinājās ar mūsu viedokļiem, bet ar laiku iemācījās ieklausīties un saprata galvenās problēmas un centās tās arī risināt," tā par Štokenbergu teica Limbažu novada mērs Juris Žūriņš (JL).

Viņš gan piebilda, ka ne visai veiksmīgi noritēja finanšu sadale pa reģioniem un norādīja, ka valsts investīciju dalīšana bijusi stipri politizēta.

Savukārt Gulbenes novada mēru Nikolaju Stepanovu (TP) satrauc vai pēc Štokenberga atstādināšanas no ministra amata turpināsies un netiks bremzēta pašvaldību reforma.

Arī Madonas, Alūksnes un Rēzeknes pilsētas mēri uzsvēra Štokenberga profesionalitāti, lielo vēlmi pabeigt pašvaldību reformu kā arī spēju ne tikai uzklausīt, bet arī ņemt vērā pašvaldību viedokli.

Kā ziņots, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Aigars Štokenbergs vakar tika izslēgts no Tautas partijas (TP) un zaudēja savu ministra mandātu.

Komentējot savu izslēgšanu, Štokenbergs secināja: "Tautas partijā nav vieta tiem, kas nepiekrīt [Andra] Šķēles viedoklim."

Štokenbergs Latvijā atgriezīsies pirmdien, 22. oktobrī.

Ministrs teica, ka negrasās aiziet no politikas un atjaunos savu Saeimas deputāta mandātu.

Lēmumu par Štokenberga izslēgšanu TP valde pieņēmusi teju vienbalsīgi, pret balsojis tikai Artis Pabriks.

Vēl nesen Kalvītis, vērtējot Štokenberga paveikto ekonomikas ministra amatā norādīja, ka Štokenbergs ir "nenormāli augošs politiķis". Šopavasar Štokenbergs bija arī viens no kandidātiem Valsts prezidenta amatam un jau uz ievēlēšanas konferenci bija sagatavojis prezidenta kandidātam cienīgu uzrunu, taču situācija mainījās un par kandidātu tika izvirzīts TP biedrs Māris Riekstiņš.

Savukārt vēlāk, jau pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, Štokenbergs sāka kritizēt lēmumu pieņemšanas mehānismu TP, radot iespaidu, ka visu izlemj Šķēle.

Viens no pēdējiem Štokenberga paziņojumiem, kas vēl vairāk satracināja TP biedrus, bija septembra beigās paustais viedoklis, ka inflācija gada beigās sasniegs 15%. Pēc minētās intervijas daudzi partijas biedri kuluāros pauda viedokli, ka Štokenbergs ir jāizslēdz no partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!