Latvijas iedzīvotāji pavasarī visvairāk domā par darbu, bet vismazāk - par romantiskām attiecībām, liecina pēc aģentūras LETA pasūtījuma socioloģisko pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.
Kā liecina pētījums, 44,3% procentu aptaujāto, atbildot uz jautājumu "Kas Jums pirmām kārtām nāk prātā, kad Jūs domājat par šo pavasari?", minējuši ar darbu saistītus jautājumus.

Uz jautājumu varēja izvēlēties trīs no piedāvātājām atbildēm. Lielu daļu aptaujāto pavasarī nodarbina privātās lietas - 34,4% domā par notikumiem ģimenē, bet 32,9% respondentu pavasari saista ar mājas un dzīvokļa remontu, kā arī domā par jaunu mitekli.

27,1% cilvēku pavasaris saistās ar siltāku laiku un citām norisēm dabā, bet ceļot vai kā savādāk atpūsties pavasarī ieplānojuši 21% respondentu.

Hokeja čempionāts pavasarī ir aktuāls 19,2% cilvēku, bet 15,7% šis pavasaris saistās ar Irākas krīzi.

Pavasarī tuvojas noslēgumam mācību laiks. Par eksāmeniem un sesijām ir norūpējušies 14% respondentu. Savukārt Eirovīzijas dziesmu festivāls šopavasar šķiet būtisks 13,8% aptaujāto.

11,4% Latvijas iedzīvotāju pavasarī aktuāli šķiet iekšpolitiskie notikumi, bet aktivitātes pirms referenduma par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā izcēluši 8,8% aptaujāto.

Tikai 6,3% iedzīvotāju atzinušies, ka pavasarī domā arī par romantiskām attiecībām.

Dažādas citas rūpes pavasarī bija izteikuši 6,3% aptaujāto, norādot, ka viņiem aktuāli šķiet dārza darbi, veselība, materiālās problēmas, Dziesmu svētki, pensija, benzīna cenas, dāvanu pirkšana, darba maiņa, mazbērni, mediķu algas, komunālie maksājumi, Starptautiskā sieviešu diena.

SKDS no 6. līdz 18.martam aptaujāja 1000 Latvijas pastāvīgos iedzīvotājus tiešās intervijās respondentu dzīves vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!