17.maijā un 18.maijā - sestdien un svētdien - ar plašu svētku programmu Pāvilostas pilsēta svinēs 135.dzimšanas dienu. Svētku diena sāksies ar tirdziņu un minifutbola ceļojošā kausa izcīņu, kam sekos tūrisma sezonas atklāšana ar mini maratonu bērniem un konkursu, kurā tiks noskaidrots Pāvilostas lielākais ēdājs 2014.

Visas dienas garumā Pāvilostas mākslas skola piedāvās radošās darbnīcas, bet biedrība "Pāvilostas laivas" visus gribētājus vizinās ar Pāvilostā darinātām laivām pa upi un jūru. Svētku dienā ar koncertu priecēs Rīgas Tehniskās universitātes studentu pūtēju orķestris un Pāvilostas novada tautisko deju kolektīvi. Savukārt Pāvilostas novadpētniecības muzejā būs skatāma izstāde "Saknes Pāvilostā", pastāstīja Pāvilstosas pašvaldības pārstāve Marita Kurčanova.

Kā ikgadu, arī šogad svētku kulminācija būs biedrības "NILA" organizētā, tradicionālā Velo-moto parāde un svētku dalībnieku gājiens.

Vakarpusē visi aicināti uz svētku pasākumu Pāvilostas kultūras namā, kurā būs skatāma biedrības "Pāvilostas kultūrvēsturiskais vides centrs" rīkota izstāde "Treju paaudžu foto mirkļi" un baudāms Manguļu ģimenes koncerts. Bet ballē visus lustēs grupa "Diena bez pārtraukuma". Ap plkst.22:00 biedrība "Pāvilostas laivas" aicina visus romantiķus un skaistu skatu mīlētājus uz "Braucienu pretī saules rietam".

Savukārt, 18.maijā plkst.16.00 Pāvilostas baptistu baznīcā notiks Pāvilostas pilsētas svētku dievkalpojums ar Pāvilostas sieviešu kora "Sīga" un Mūzikas skolas audzēkņu piedalīšanos.

Pilsētas pirmsākumi meklējami 1879.gadā, kad vācu barons Otto Fridrihs fon Lilienfelds svinīgā ceremonijā iemūrēja loču mājas pamatakmeni un tajā pašā dienā nokristīja nākamo pilsētu sava brāļa Kurzemes gubernatora Pāvila fon Lilienfelda (Paul von Lilienfeld) vārdā par Paulshafen jeb Pāvilostu.

No kādreizējās zvejas ostas Pāvilosta nu kļuvusi par jahtu, kuteru un laivu pieturas vietu. Pāvilosta ir pilsētiņa, kurā dzīvo sīkstas zvejnieku dzimtas. Par savu paradīzi to uzskata Latvijas spicākie vējdēļu sporta cienītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!