Politisko organizāciju apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) gaidāmajās Eiroparlamenta un nākamajās pašvaldību vēlēšanās cer kļūt par trešo nozīmīgāko partiju, aiz partijas "Jaunais laiks" un Tautas partijas.
Sestdien uzrunājot PCTVL 6.kongresa delegātus, organizācijas biedrs Eduards Žemaitis-Dzicevičs prognozēja, ka PCTVL atbalstītāju skaits jau tuvākajā laikā varētu palielināties par 15 000-20 000.

Kaut gan vēlēšanās par krievu elektorātu nākšoties cīnīties ar Tautas saskaņas partiju, Latvijas Sociālistisko partiju, Apvienoto sociāldemokrātisko labklājības partiju un Krievu partiju, galvenie "bišu dzēlieni" tikšot atdresēti "Jaunajam laikam", Tautas partijai un Latvijas Pirmajai partijai, jo līdz ar to tikšot nodrošināta latviešu preses uzmanība.

Tādēļ vēlēšanās PCTVL gatavojas startēt lozungu "Atdosim krieviem viņu skolas".

Tiesa, organizācijas biedrs Miroslavs Mitrofanovs atzina, ka PCTVL drīzumā būs izsmēlusi savas iespējas cilvēktiesību un mazākumtautību reformas jomā, tāpēc vajadzētu meklēt jaunas darbības jomas. Pēc Mitrofanova vārdiem, PCTVL vajadzētu vairāk pievērsties vides, dabas resursu saglabāšanas un demogrāfiskās situācijas jautājumiem.

Gatavojoties pašvaldību vēlēšanām, Rīgā PCTVL centīsies propagandēt brīvās pilsētas koncepciju, jo "tāda Rīga bija Hanzas savienībā". Pēc PCTVL biedru domām, Rīgas pašvaldībai ar līdzfinansējumu jāpiedalās lielos investīciju projektos, pamesto rūpnīcu teritorijās veidojot tehnoloģiskos parkus, nodrošinot to darbība un pēc tam savu akciju daļu pārdodot.

Žemaitis-Dzicevičs prognozēja, ka nākamajās Rīgas domes vēlēšanās labējās partijas galveno uzmanību veltīs satiksmes sastrēgumiem un citām transporta problēmām, savukārt PCTVL, pēc viņa domām, būtu izdevīgi startēt ar lozungu "1000 jauni dzīvokļi gadā mazturīgiem īrniekiem".

PCTVL arī aicina padarīt caurspīdīgāku namu pārvalžu darbību, veidot jaunus konkurentus dzīvojamo namu apsaimniekošanai. PCTVL arī uzskata, ka Rīgas "guļamrajonos" būtu jāceļ lēti kinoteātri, bet publiskās bibliotēkas jāpapildina ar grāmatām no Krievijas.

Tāpat apvienība vēlas rosināt attīstīt pludmales pilsētas teritorijas un noteikt simbolisku maksu tajās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!