PCTVL: atbalsts mazākumtautībām un veterāniem

Politisko partiju apvienība “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”(PCTVL) startē visu lielāko Latvijas pilsētu pašvaldību un daudzu jauno novadu vēlēšanās.

PCTVL deputātu amatu kandidātu rindās ir dažādu profesiju pārstāvji - meistari, apsardzes darbinieki, kontrolieri, kā arī valsts un pašvaldību iestādēs strādājošie.

PCTVL partiju programmās sola pievērst uzmanību sociālajiem jautājumiem, īpašu atbalstu maznodrošinātajiem un citiem grūtībās nonākušajiem, taču galvenais uzsvars ir solījumiem cīnīties par cilvēktiesību aizstāvību. Tāpat starp pirmajām trim prioritātēm darbos dažādās pašvaldībās ir solījumi veikt mazākumtautību skolu rekonstruēšanu un krievu, kā arī citu tautību kultūras biedrību atbalstīšanu un dotēšanu. Īpašs atbalsts dažādās pašvaldībās tiek solīts arī “antihitleriskās koalīcijas” veterāniem. Tāpat tiek uzsvērta PCTVL nostāja par tiesībām izmantot krievu valodu valsts un pašvaldību iestādēs, kā arī nepieciešamība veikt “visu tautu un laikmetu kultūras pieminekļu saglabāšanu”.

Vienlaikus PCTVL uzsver, ka viņi “ir partija, kas nav bijusi iesaistīta nevienā korupcijas skandālā un daudzus gadus ir veiksmīgi cīnījusies par Latvijas iedzīvotāju tiesībām un brīvībām”. Savukārt sarakstu atpazīstamībai tiek izmantots eiroparlamentārietes Tatjanas Ždanokas vārds, lai arī viņa nestartē pašvaldību vēlēšanās.

PCTVL sarakstu līderi un potenciālie mēru amatu kandidāti lielākajās pašvaldībās: Jūrmala – Jūrmalas domes iepirkumu biroju vadītājs Jānis Kuzins; Valmiera –inženieris Juris Nabokins; Daugavpils – domes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Tolmačovs; Rēzekne – domes priekšsēdētāja vietnieks Iļja Klimanovs; Liepāja – domes deputāts Andrejs Boboško; Ventspils -  SIA “Baltinspekcija” darba koordinators Vitālijs Ivanovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!