Foto: stock.xchng
Kurzemē pēc alkohola lietošanas ar ķermeņa atdzišanu slimnīcā nogādātas divas pensionāres, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Viņa stāstīja, ka vienā no gadījumiem 75 gadu veca sieviete, pēc viesošanās pie kādas paziņas un alkohola lietošanas, vēlāk divas dienas nogulējusi nekurinātā mājā un ar nopietnu ķermeņa atdzišanu nogādāta slimnīcā. Otrā gadījumā 73 gadu veca sieviete alkohola reibumā aizmigusi pie mājas uz trepītēm.

Kurzemes pusē kādai sievietei sākušās straujas dzemdības. Kamēr NMPD brigāde aptuveni 15 minūtes bija ceļā pie grūtnieces, dienesta dežurējošais ārsts pa telefonu konsultējis radiniekus, kā konkrētajā situācijā rīkoties. Pēc ārstu ierašanās jaunā māmiņa ar jaundzimušo tika nogādāti slimnīcā.

Tāpat vakar, uzkrītot kokam, miris vīrietis. Savukārt Vidzemē, ar motociklu trenējoties mototrasē, 40 gadu vecs vīrietis krītot guvis nopietnu muguras traumu un nogādāts slimnīcā.

Rīgas reģionā 14 gadu vecs puisis paņēmis rokās priekšmetu, kas eksplodējis. Rezultātā jaunietis nogādāts mikroķirurģijas centrā, lai mēģinātu saglābt traumēto plaukstu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1366 izsaukumus, no tiem 191 gadījumos cilvēki guvuši dažādas traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!