Jūrmalas dome neplāno atcelt iebraukšanas maksu pilsētā un arī nav saņēmusi oficiālus ierosinājumus to darīt, savukārt milzu sastrēgumus uz Jūrmalas šosejas, ko pagājušajās brīvdienas veidoja simtiem atpūtnieku auto, dome turpmāk cer novērst “analizējot atbildīgo institūciju darbu”.
Analizējot transporta plūsmu, dome secināja, ka iespaidīgos brīvdienu sastrēgumus radīja pieci ceļu satiksmes negadījumi uz Lielupes tilta un tā tuvumā, nevis rindas pie iebraukšanas maksas automātiem pirms Lielupes tilta, portālu “Delfi” informēja domes sabiedrisko attiecību nodaļā.

Jūrmalas Ceļu policijas nodaļas priekšnieks Normunds Krapsis aicina visus autobraucējus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un būt saprotošiem sastrēgumu gadījumos pēc satiksmes negadījumiem.

Ceturtdien Jūrmalas domes Drošības un kārtības lietu komisijā tiks plašāk analizēta 10.jūlija situācija un atbildīgo institūciju darbs. Viens no komisijas mērķiem būs novērst šādu situāciju atkārtošanos, “kā arī sekmēt Jūrmalas iedzīvotāju un viesu drošību un komfortu”, ziņo dome.

Svētdien simtiem automašīnu devās Jūrmalas virzienā un bija spiestas aptuveni pāris stundas stāvēt milzu sastrēgumā, kurš sākās jau no “Siemens” ledus halles. Aizņemtas bija visas tīs braukšanas joslas un daudzi vadītāji mēģināja ātrāk tikt uz priekšu, apbraucot rindas par blakus esošo pļavu. Vēlāk vadītāji notiekošajā vainoja rindas un nejēdzīgu satiksmes organizāciju pie iebraukšanas maksas automātiem.

Pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa arī norāda, ka dome nav saņēmusi nekādus oficiālus priekšlikumus vai ierosinājumus par caurlaižu maksas atcelšanu.

Caurlaižu maksa ir iedibināta 1989.gadā ar Augstākās Padomes lēmumu un nav palielināta kopš 1996.gada. “Samaksājot iebraukšanas maksu, autobraucējs iegūst iespēju caurlaides darbības laikā novietot auto visas pilsētas teritorijā bez maksas - tur, kur to neaizliedz satiksmes noteikumi,” norāda Jūrmalas dome.

Kopējā summa, ko ik gadu ieplūst Jūrmalas domes budžetā no caurlaižu realizācijas, ir aptuveni viens miljons latu. No šīs naudas tiek segta daļa no pilsētas un pludmales labiekārtošanas un attīstības izmaksām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!