Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 24. jūnijā, AS "Sadales tīkls" turpina novērst spēcīgā pērkona negaisa ietekmē radušos elektrotīkla bojājumus, un pašlaik elektroapgāde ir atjaunota jau vairāk nekā 12 000 klientu. Pēcpusdienā elektroapgāde vēl ir traucēta aptuveni 1200 klientiem, plašākie elektroapgādes pārtraukumi ir Madonas, Gulbenes un Alūksnes novadā, portālu "Delfi" informēja "Sadales tīkls" pārstāve Alīna Kozlovska.

Uzņēmums strādā pastiprinātā režīmā, lai elektroenerģijas piegādi iespējami drīz atjaunotu visiem klientiem. "Sadales tīkls" aicina klientus būt pacietīgiem un saprotošiem, jo sarežģītāko bojājumu novēršana var prasīt ilgāku laiku.

Aizvadītajā naktī valsts centrālo un austrumu daļu sasniedza spēcīgi pērkona negaisi ar krasām vēja brāzmām, lietusgāzēm un krusu. Lielākais elektrotīkla bojājumu skaits tika reģistrēts nakts otrajā pusē, ap pulksten 3.30, kad elektroapgāde vienlaikus tika traucēta vairāk nekā 13 500 "Sadales tīkla" klientu. Uzņēmuma operatīvā darba brigādes nekavējoties sāka bojājumu lokalizāciju un novēršanu, aptuveni triju stundu laikā atjaunojot elektroapgādi teju pusei klientu.

Bojājumus elektrotīklā galvenokārt radījuši gaisvadu līnijās iegāzti koki un to zari, kā arī zibensizlādes laikā bojātie balsti un citi elektrotīkla elementi. "Sadales tīkls" pateicas ikvienam klientam, kas ziņojis par bojājumiem un bīstamām situācijām – tas ļoti atvieglo bojājumu lokalizāciju, taču vienlaikus klienti aicināti par jau pieteiktu bojājumu nezvanīt atkārtoti uz bojājumu pieteikšanas tālruni, jo tas nepaātrinās bojājumu novēršanu, taču noslogos zvanu centru, neļaujot to sazvanīt bīstamās situācijās.

Uzņēmums nepārtraukti seko līdzi meteorologu prognozēm un situācijai elektrotīklā. Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācijai pērkona negaisi valsts teritorijā pašlaik ir pierimuši. Tomēr "Sadales tīkls" informē, ka situācija elektroapgādē var būt mainīga, jo, lai novērstu bojājumus, uzņēmuma speciālistiem var nākties atslēgt papildu elektrolīnijas.

"Sadales tīkls" atgādina, ka nekādā gadījumā nedrīkst tuvoties elektrolīnijām, ja tajās iekārušies koki, zari, vai zemē redzami pārrauti elektrolīniju vadi. Par šādām bīstamām situācijām jāziņo "Sadales tīklam", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, zvanot 112.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka naktī uz ceturtdienu valsts centrālos un austrumu rajonus no dienvidiem sasniedza ekstremāli stipras pērkona lietusgāzes ar krasām vēja brāzmām. Iepriekš metereologi bija izplatījuši oranžo brīdinājumu par spēcīgām pērkona lietusgāzēm, taču prognoze mainīta un līdz ceturtdienas rītam spēkā bija sarkanais brīdinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!