Foto: Shutterstock

Svētdien par Latvijas Studentu apvienības (LSA) prezidentu ievēlēts Banku augstskolas students Kristafers Zeiļuks, informēja LSA sabiedrisko attiecību pārstāve Izabella Rumkovska.

Jaunais organizācijas vadītājs ievēlēts uz laiku līdz nākamā gada aprīlim un pilnvaras no šī brīža prezidentes Katrīnas Sproģes pārņems 12. maijā.

Rīgas Tehniskās universitātes studente Katrīna Sproģe LSA prezidentes pienākumus sāka pildīt 2020. gada oktobra izskaņā.

Pēc Rumkovskas vārdiem, Sproģes nomaiņa nav notikusi pirms termiņa - LSA statūtos esot noteikts, ka gada pirmajā ceturksnī tiek organizēts kārtējais kongress, kurā uz gada termiņu tiek ievēlēts prezidents.

Šopavasar saņemts tikai viens pieteikums uz amatu un ievēlēts Zeiļuks, kurš amatu ieguva ar 75 balsīm "par" un 15 "pret".

Darbības vīzijā Zeiļuks uzsvēris nepieciešamību LSA veidot uzticamu un iesaistošu vidi visām apvienības institūcijām, kas balstās uz savstarpējās uzticēšanās principiem, ļaujot organizācijai strādāt kopīgu mērķu sasniegšanai. Tikusi minēta nepieciešamība turpināt strādāt pie stratēģijas padomes izveides. Kandidāts atzīmējis, ka ārējie procesi vieno visus organizācijas biedrus kopīgu mērķu sasniegšanai, tādēļ svarīgi turpināt aktīvi iesaistīties nacionāla mēroga politiskajos procesos, kas skar studējošo pašpārvalžu ietekmi uz lēmumu pieņemšanas procesiem augstākās izglītības iestādēs, kā arī jāstrādā pie jaunu mehānismu izveides un esošo pilnveides un turpināšanas Covid-19 seku mazināšanai attiecībā uz studējošajiem.

Zeiļuks kopš 2020. gada 7. marta līdz ievēlēšanai akadēmiskā virziena vadītāja amatā 23. janvāra domes sēdē Latvijas Studentu apvienībā iesaistījies kā revīzijas komisijas loceklis un savā augstskolā pildījis pašpārvaldes priekšsēdētāja pienākumus.

LSA ir organizācija, kas pārstāv Latvijā studējošo intereses nacionālā un starptautiskā mērogā. LSA veido augstskolu un koledžu studējošo pašpārvaldes, un tās loma ir noteikta Augstskolu likumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!