Foto: AP/Scanpix
Ventspils pašvaldības komisija, kas izveidota pēc mazajā Ventspils peldbaseinā notikušā traģiskā nelaimes gadījuma, šodien plāno pabeigt darbu pie ziņojuma par negadījuma apstākļiem, informēja komisijas vadītājs, Ventspils pilsētas domes izpilddirektors Aldis Ābele.

Vaicāts, vai komisijas ziņojumā būs arī secinājumi par nodarbību vadījušā trenera darbu, izpilddirektors apstiprināja, ka arī šāds punkts tajā tiks iekļauts. "Komisija sniegs savu rekomendāciju darba devējam," apstiprināja Ābele, pagaidām to sīkāk nekomentējot.

Publiski jau izskanējis, ka peldēšanas apmācības nodarbību, kurā notika traģiskais negadījums, vadījis Ventspils sporta skolas "Spars" direktors Viktors Zujevs. Tiesa, tā nav bijusi sporta skolas nodarbība - Zujevs paralēli skolas direktora pienākumiem amatu apvienošanas kārtībā vada arī peldēšanas apmācības nodarbības Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka baseinā. Kā žurnālistiem atzina olimpiskā centra "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis, treneris pēc notikušā viņam paudis, ka peldēšanas apmācības nodarbības vairs nevadīšot. Pēc pašvaldības izpilddirektora rīcībā esošajām ziņām, Zujevam pašlaik ir darba nespējas lapa.

Zujevs komentārus par notikušo nesniedza.

Jau ziņots, ka trešdien Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka mazajā peldbaseinā peldēšanas apmācības nodarbības laikā noslīka četrus gadus vecs zēns. Oficiālu skaidrojumu par nelaimes gadījuma apstākļiem līdz šim nav sniegusi ne Valsts policija, ne baseina vadība vai pašvaldība, norādot uz policijas kompetenci notikušā iemeslu izmeklēšanā un to, ka treneris pēc notikušā ir šoka stāvoklī un nevar pietiekami skaidri izklāstīt notikušo.

Savukārt pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošas neoficiālās informācijas, ko apstiprinājuši vairāki avoti, bojā gājušais zēns nodarbības laikā lūdzis atļauju doties uz tualeti, ko arī saņēmis. Atgriežoties no labierīcībām, zēns, trenerim neredzot, ielēcis baseinā. To, ka baseina dziļajā galā zem ūdens kaut kas atrodas, pēcāk pateikusi cita nodarbības dalībniece, kāda četrus gadus veca meitene.

Ventspils pašvaldībā pēc traģiskā nelaimes gadījuma izveidota komisija, kuras locekļiem tika doti konkrēti uzdevumi doties uz olimpisko centru "Ventspils" un Ventspils Ūdens piedzīvojumu parku, kā arī pārbaudīt dokumentāciju, kas reglamentē peldēšanas apmācību norisi. Komisijas uzdevums ir skaidrot un pārliecināties, kā Ventspils Ūdens piedzīvojuma parkā tiek organizētas peldēšanas apmācības nodarbības - kāds ir nodarbību reglaments, bāzes tehniskais stāvoklis un dokumentācija. Negadījuma iemesla noskaidrošana ir policija kompetencē, skaidroja Ābele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!