Foto: DELFI Aculiecinieks
Sestdienas rītu bez elektrības sagaidīja 150 ģimenes, pārsvarā Kurzemes pusē, portālu "Delfi" informēja AS "Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere, norādot, ka vētra nopietnus postījumus var nodarījusi.

Naktī uz sestdienu, pieaugot vēja spēkam, īpaši jūras piekrastē, situācija elektroapgādē saglabājās stabila, bez ilgstošiem masveida bojājumiem. Līdz šim konstatētie bojājumi bija maģistrālajās vidējā sprieguma līnijās, kā arī zemsprieguma līnijās. Elektroapgāde tiek atjaunota apmēram stundas laikā, norāda Bidere. Uz pulksten 9 atslēgto transformatoru skaits bija 150, pārsvarā Kurzemē.

AS "Sadales tīkls" ir novērsusi īslaicīgus avārijas atslēgumus Kurzemes piekrastē, īpaši Liepājā, Limbažu – Alojas un Aizputes – Priekules elektrolīnijās. Šobrīd dienests strādā, lai pēc iespējas īsākā laikā novērstu avārijas atslēgumus Ventspilī, kur šobrīd ir spēcīgākās vēja brāzmas.

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra ziņām, vējš savu spēku jūras piekrastē sestdien saglabās, īpaši dienas pirmajā pusē. AS "Sadales tīkls" ir gatavi novērst iespējamos vēja izraisītos avārijas atslēgumus pēc iespējas īsākajā laikā, uzsver Bidere.

AS "Latvenergo" aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību. Konstatējot cilvēku drošībai bīstamu situāciju elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, ziņot Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam - 112.

Ja vētras dēļ tiek traucēta elektroapgāde, par atslēgumu un tā novēršanas gaitu klienti tiks informēti ar īsziņas palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!