Pēc vīra nāves autoavārijā uz slidena ceļa Ināra Poliščuka vērsusies Aivara Borovkova juridiskajā birojā SIA "AB Grupa", lai lūgtu palīdzību kompensācijas piedziņā, iespējams, viena miljona apmērā, no ceļa apsaimniekotāja - Rīgas domes (RD).
SIA "AB Grupa" jurists Uldis Papāns portālam "Delfi" pastāstīja, ka šogad 24.janvārī viņa klientes Ināras Poliščukas vīrs Jurijs Poliščuks, braucot no Salaspils uz Jaunciema gatvi, kuras braucamā daļa bija slidena, gājis bojā, saduroties viņa automašīnai "SAAB 9000" un smagajai automašīnai "Scania P124".

Lai panāktu ceļu apsaimniekotāja atbildību par ceļa stāvokļa dēļ notikušo avāriju, Papāns tuvākajās nedēļās paredzējis sagatavot pretenziju par kompensācijas piedziņu no pašvaldības, kas tiks nosūtīta Rīgas domes priekšsēdētājam Aivaram Aksenokam.

Poliščuka vērsusies Aivara Borovkova juridiskajā birojā ar lūgumu piedzīt no RD kā ceļa valdītāja kompensācija par ģimenes apgādnieka zaudējumu, kā arī par morālo kaitējumu. Papāns portālam "Delfi" norādīja, ka ģimene negadījumā ir zaudējusi vīru, ģimenes apgādnieku un tēvu trim dēliem.

Jurists informēja, ka no RD plānots piedzīt kompensāciju viena miljona apmērā. Viņš gan piebilda, ka cilvēka dzīvību ir grūti novērtēt. Jurists arī atzīst, ka netic iespējai no domes piedzīt vienu miljonu latu.

Gadījumā, ja pašvaldība nesniegs pieprasīto kompensāciju, Papāns vērsīsies tiesā. Līdz šim tas ir pirmais gadījums, kad persona vēlas piedzīt kompensāciju no pašvaldības par tuvinieka bojāeju uz tās valdījumā esoša slidena ceļa. Taču jurists norādīja, ka biroja praksē ir gadījumi, kad autovadītāji, kuri uz nesakopta ceļa iekļūst avārijās, ar RD panāk mierizlīgumu un saņem zaudējumu kompensāciju.

Juridiskā biroja vadītājs Aivars Borovkovs portālam "Delfi" pastāstīja, lai aktualizētu jautājumu par ceļu uzturētāju atbildību satiksmes negadījumus juristu birojs noslēdzis līgumu ar apdrošināšanas AS "BTA".

Sarunā Borovkovs norādīja, ka parasti, pēc satiksmes negadījuma tiek uzsvērts, ka autovadītājs, braucot pa slidenu ceļu, ir nepareizi izvēlējies automašīnas ātrumu. Bet nekad netiek pieminēta ceļu uzturētāju atbildība – rūpēties par ceļu stāvokļa uzturēšanu un sakārtošanu.

Juridiskais birojs nolēmis vērsties pret Satiksmes ministriju jautājumā par negadījumiem, kas notikuši uz tās valdījumā esošajiem ceļiem, un pret Rīgas domi par nelaimes gadījumiem, kas notikuši uz pašvaldības pārraudzībā esošajiem ceļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!