Foto: DELFI
Piektdien, 25. septembrī, Marsa parka aktīvisti sasauca preses brīfingu bijušā velotreka "Marss" teritorijā, kurā informēja par saviem turpmākajiem plāniem un simboliski noslēdza zaudēto cīņu par parka saglabāšanu.

Pasākuma laikā tapa "paliekoša, bet laika gaitā tomēr izgaistoša liecība" par Marsa parku.

Nekādas turpmākas aktivitātes Marsa parka saglabāšanai vairs netiek plānotas, paziņoja aktīvisti.

"Tas būtu sviests, ja mēs turpinātu. Nekādas tālākas aktivitātes netiek plānotas, jo koku vairs nav un parks bija ar kokiem," savu lēmumu komentēja aktīvisti.

Viņi arī pauda, ka stāstu aktualizējuši ar domu, ka Rīgā pietrūkst zaļas vides, taču cer, ka jaunais Rīgas sasaukums kompensēs to, kas ticis zaudēts – zaļo vidi, kas tikusi atņemta. Tāpat viņi aicināja iedzīvotājus iesaistīties Anniņmuižas parka saglabāšanā.

Rīgas Apkaimju alianses valdes priekšsēdētājs Māris Jansons pauda, ka tas vienmēr būs simbols sliktai pārvaldībai. Tāpat viņš pauda, ka iedzīvotāju aktivitāte "tika paslaucīta zem tepiķa". "Sudraba maliņa ir, ka mēs kā aktīvie iedzīvotāji sajutām savu spēku, ka mēs varam pacelt jautājumus visaugstākajā līmenī".

Čiekurkalna apkaimes biedrības vadītājs Kaspars Spunde klātesošajiem pauda, ka notikušais ir klajš pierādījums, ka līdzšinējā vara nav rēķinājusies ar pilsoņu gribu.

Preses konferences beigās Marsa parka aktīvisti pie parka esošajā bruģī "iemazgāja" vēstījumu – "Marsa parks 1909-2020".

Jau vēstīts, ka bijušā velotreka "Marss" vietā tiek plānots būvēt jaunu ēku Valsts drošības dienesta (VDD) vajadzībām. Šī iecere izsaukusi plašus iedzīvotāju iebildumus, rosinot saglabāt šajā teritorijā parku.

Jau vēstīts, ka pirmdien, 31. augustā, pie bijušā velotreka "Marss" bija ieradušies koku zāģētāji. Kā novēroja portāls "Delfi", pāris desmiti aktīvistu ap parka teritoriju centās bloķēt un traucēt satiksmi. Daži aktīvisti dažādām metodēm aizkavējas uz gājēju pārejas pie sarkanās gaismas, tādējādi traucējot satiksmi.

Par nesankcionēto protesta akciju 31. augustā ir uzsākti trīs administratīvie procesi: divi par sīko huligānismu un viens par paša piketa organizēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!