Pedofilijas skandāla izmeklēšanas laikā kāds cilvēks mēģinājis šādu nodarījumu inkriminēt arī bijušajam ģenerālprokuroram Jānim Skrastiņam un tādēļ viņam bija no šīs lietas jāatstādinās, ceturtdien intervijā "Lauku Avīzē" apgalvo Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle.
Skrastiņš esot bijis pakļauts pilnai izmeklēšanai, kamēr atrasti pārliecinoši pierādījumi, ka Skrastiņa "inkriminētājs" ir apmelotājs.

Šķēle, kuru ar varbūtējiem seksuāliem noziegumiem pret mazgadīgajiem saistīja parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Jānis Ādamsons, nesniedz sīkākas ziņas, kad šis gadījums noticis, kas tā bijusi par personu, kas izmeklējis lietu un vai pret personu ir ierosināta krimināllieta par apmelošanu.

Kā zināms, tāda ir pret iekšlietu ministra Mareka Segliņa apmelotājiem, kuru stāstus prokuratūra atzina par melīgiem, bet nevar apsūdzēt, jo Krievija, kur viņi aizmukuši, viņus neizdod.

Bijušais ģenerālprokurors atkāpās no amata pedofilijas skandāla laikā, jo nevarēja izturēt politisko spiedienu un nevēlējās prokuratūras likuma maiņu. Saeimas deputāti ierosināja arī pārbaudīt viņa darbības likumību pedofilijas lietas izmeklēšanā, bet Augstākās tiesas norīkots senators nekādus pārkāpumus nesaskatīja. Patlaban Skrastiņš ir pensijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!