Parlamentārā izmeklēšanas komisija pedofilijas lietā otrdien, aizklāti balsojot, nolēma komisijas galaziņojumā nosaukt sešas amatpersonas, par kurām komisijai nav šaubu, ka tās, iespējams, iesaistītas pedofilijas lietā.
Izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Jānis Ādamsons uzsvēra, ka par šīm amatpersonām publiski informāciju varēs saņemt tikai 13.aprīlī, kad komisija Saeimā iesniegs apkopojošo ziņojumu. Ādamsons BNS arī neatbildēja, vai starp šīm amatpersonām būs jau iepriekš trīs nosauktās - premjerministrs, tieslietu ministrs un Valsts ieņēmumu dienesta vadītājs.

Jau iepriekš Ādamsons pavēstīja, ka viņam nav šaubu, ka ziņojumā amatpersonas tiks nosauktas, ja reiz komisijas rīcībā ir tiešas liecības par amatpersonu saistību ar pedofilijas lietu. Komisijas rīcībā ir vairāk materiālu, nekā svētdien tika demonstreti LNT raidījumā "Nedēļa", sacīja Ādamsons.

Viņš arī informēja, ka sociāldemokrātu frakcija Saeimā ir iesniegusi lēmumprojektu, kurā izmeklēšanas komisijai uzdots turpināt darbu līdz attiecīgās lietas kriminālizmeklēšanas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!