Pagājušās nedēļas nogalē Peipusa ezerā nogrimusi Latvijas pilsonim piederoša automašīna "Audi 80", ar kuru viņš kopā ar savu paziņu bija devies baudīt zemledus makšķerēšanas priekus. Automašīnas īpašniekam - jaunam vīrietim - un kādai sievietei izdevies izglābties.
Piektdien Uhtininas apkārtnē 26 gadus vecais Guntis un 24 gadus vecā Iluta ar automašīnu uzbraukuši uz Peipusa ezera ledus, lai makšķerētu. Meklējot vislabāko zvejas vietu, jaunieši sākuši braukt pa ledu Lemmijerves virzienā. Taču Uhtininas apkārtnē ledus zem mašīnas riteņiem sāka plaisāt, līdz visbeidzot ielūza.

Automašīna lēnām ielūza ledū un nogrima ūdenī. Guntis un Iluta paspēja izkļūt no mašīnas, kā arī izglābt somu ar dokumentiem. Igaunijas robežsargi devās palīgā cietušajiem un nogādāja viņus Mehikormas robežapsardzes postenī.

Jau vairākkārt vēstīts, ka, laikam kļūstot siltākam, dažādi nelaimes gadījumi ar pārgalvīgajiem zemledus makšķerniekiem kļūst aizvien biežāki. Vairākiem šī ziemas prieka baudītājiem zivju ķeršana ir beigusies letāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!