Foto: DELFI Aculiecinieks
Sākoties oficiālajai peldsezonai, ūdens temperatūra Latvijas upēs ir no plus 16 līdz pat plus 20 grādiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērošanas dati liecina, ka līdz plus 20 grādiem ūdens iesilis Lielupē pie Mežotnes, bet pie Kalnciema ūdens temperatūra ir vien plus 16 grādi.

Daugavā ūdens temperatūra ir no plus 16 līdz plus 17 grādiem, Ventā - plus 16 grādi, bet Gaujā pie Valmieras ūdens temperatūra ir plus 9,6 grādi, savukārt pie Siguldas - plus 14 grādi.

Baltijas jūrā pie Ventspils ūdens iesilis līdz plus 14 grādiem, bet Rīgas jūras līcī ūdens temperatūra ir no plus 10 grādiem pie Kolkas līdz plus 15 grādiem pie Salacgrīvas.

Speciālisti peldēties iesaka doties, kad ūdens temperatūra ir sasniegusi plus 18 grādus.

Jau ziņots, ka šodien sākas oficiālā peldsezona, un pēc pirmajām veiktajām peldvietu ūdens kvalitātes pārbaudēm peldēties atļauts visās oficiālajās peldvietās.

Šogad oficiālo peldvietu sarakstu ir papildinājušas piecas jaunas atpūtas vietas, tādēļ šajā sezonā valsts budžeta finansēts monitorings norisināsies jau 51 peldvietā. Oficiālo peldvietu sarakstam pievienojusies Lucavsalas peldvieta Daugavā, Pāvilostas pludmale, trīs peldvietas Rēzeknes pilsētā un novadā, Kovšu ezera peldvieta, Rāznas ezera peldvieta Lipuškos, Mākoņkalna pagastā un Lubānas ezera peldvieta Gaigalavas pagastā.

Pilnais oficiālo peldvietu saraksts atrodams Veselības inspekcijas mājaslapā "www.vi.gov.lv".

Ūdens kvalitāti peldvietās speciālisti pārbaudīs visu peldsezonu - no 15.maija līdz 15.septembrim -, ņemot ūdens paraugus tajās katru mēnesi. Tāpat tiks pārbaudīts, vai peldvietās tiek ievērotas to uzturēšanas un higiēnas prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!