Valdība ir nolēmusi pensiju likuma grozījumus sagatavot tūlīt pēc pašvaldību vēlēšanām un cer, ka Saeima varētu to pieņemt pavasara sesijā - līdz Jāņiem. Turklāt tā ir gatava apsvērt paredzēto pensijas vecuma paaugstināšanas atlikšanu, informē labklājības ministrs Andrejs Požarnovs.
"Pašlaik kaislības sit augstu vilni. Likums jau vienu reizi pirms Saeimas vēlēšanām, tika sacūkots. Sociāldemokrātu priekšlikumi pierāda tikai to, ka viņi virza humānus priekšlikumus bez reāla finansu seguma," teica ministrs.

Viņš ir pārliecināts - šādu priekšlikumu iesniegšana pirmsvēlēšanu laikā liecina, ka sociāldemokrāti apzinās, ka viņiem nebūs jāatbild par to izpildi.

Sociāldemokrāti iesnieguši jau otros likuma grozījumus un cer uz citu opozīcijas frakciju atbalstu tiem priekšvēlēšanu gaisotnē. Savukārt valdība savā deklarācijā apņēmusies 2001.gadā atcelt pensiju saņemšanas ierobežojumus strādājošiem pensionāriem, vienlaikus liedzot priekšlaicīgas pensionēšanās iespējas un turpinot pakāpenisku pensijas vecuma palielināšanu līdz 65 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!