Labklājības ministrs Andrejs Požarnovs lūgumu premjeram par pensijas vecuma nepalielināšanu izteicis, ņemot vērā Latvijas iedzīvotāju veselību un dzīves ilgumu, kā arī sabiedrības pretrunīgo viedokli, sacīja Požarnovs.
Ekonomiska pamatojuma ministrijai neesot, un, kā zināms, iepriekš Labklājības ministrija aktīvi atbalstīja viedokli par pensijas vecuma palielināšanu, ņemot vērā Latvijas iedzīvotāju novecošanos.

Pažarnovs pauda, ka viņš ņēmis vērā sabiedrības izteiktos viedokļus un pašreizējo Latvijas iedzīvotāju veselības stāvokli un dzīves ilgumu. Tādēļ ministrs uzskata, ka viņa lūgums būtu jāapspriež.

Iepriekš, pēc viņa teiktā, uz pensijas vecuma palielināšanu uzstāja Pasaules banka, bet pēc ceturtdienas sarunām bankas pārstāvji uz prasību vairs tik kategoriski neuzstāj.

Jau ziņots, ka Požarnovs lūdza premjeram apsvērt iespēju nepildīt valdības deklarācijas daļu par pensijas vecuma pakāpenisku paaugstināšanu līdz 65 gadiem, tomēr uzskata, ka jāatceļ ierobežojumi strādājošajiem pensionāriem algas saņemšanā un arī priekšlaicīgas pensionēšanās iespējas.

Vēl pirms vairākām nedēļām Labklājības ministrija iesniedza valdības komitejā grozījumus pensiju likumā, kas paredz pensijas vecuma pakāpenisku palielināšanu. Tikai pēc arodbiedrību protestiem premjers grozījumus no valdības komitejas darba kārtības svītroja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!