Rīgas apgabaltiesa šodien apstiprināja izlīgumu Mārupē dzīvojošās pensionāres Olimpijas Elizabetes Mednes un Saeimas deputāta Pauļa Kļaviņa (JL) dēla Dāvida Kļaviņa strīdā par nekustamā īpašuma dāvinājuma līgumu, uzzināja tiesā.
Mednes advokāte Lidija Skreija un Kļaviņa advokāts Rinalds Bušs atturējās komentēt panāktās vienošanās nosacījumus.

Medne prasīja lauzt nekustamā īpašuma - zemes un mājas - dāvinājuma līgumu, kas slēgts ar Saeimas deputāta Kļaviņa dēlu Dāvidu. Viņš šo īpašumu steidzīgi atdāvinājis Arturam Dzenim no Jūrmalas.

Prasītāja un viņas vīrs iepriekš lūguši deputātam palīdzēt vecumdienās, jo abiem sirmgalvjiem nav radinieku, kas par viņiem parūpētos. Kā atlīdzību pensionāri piedāvājuši savu īpašumu.

Savukārt deputāts solījis, ka par visu parūpēsies viņa dēls Dāvids. Deputātam sirmgalvji nolēmuši uzticēties, jo ir kristieši un Paulis Kļaviņš pārstāvēja partiju, kas aizstāv kristīgas vērtības, - Latvijas Pirmo partiju.

Prasītāja uzskata, ka apstrīdētais dāvinājuma līgums parakstīts, kad abi pensionāri neesot bijuši pie skaidras apziņas. Jūnija sākumā Dāvids Kļaviņš jau zemesgrāmatā reģistrējies kā pensionāres mājas un zemes īpašnieks un īpašumu ieķīlājis, saņemot 30 000 latu kredītu. Viņš iepriekš pauda uzskatu, ka rīkojies likumīgi.

Pensionāre vēlējusies dāvinājuma līgumu atcelt, bet Dāvids Kļaviņš tam nav piekritis.

Dāvidam Kļaviņam piederot juridiskais birojs, kas sniedz juridisko palīdzību mazturīgajiem iedzīvotājiem.

Par pensionāres un Kļaviņa nesaskaņām vairākkārt ziņoja telekompānija LNT. Pēc šo sižetu demonstrēšanas Dāvids Kļaviņš vērsās policijā ar lūgumu ierosināt krimināllietu par goda aizskaršanu un neslavas celšanu, ko, viņaprāt, veikusi LNT sižetos par viņa darījumu attiecībām ar pensionāri Olimpiju Elizabeti Medni. Policija šo iesniegumu nosūtīja tiesai, kura ierosinājusi krimināllietu pēc Krimināllikuma 158.panta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!