Foto: F64
Pagājušajā gadā Latvijas pilsonībā reģistrēti 3364 ārvalstīs dzimušie Latvijas pilsoņu bērni, kas ir par 18% vairāk nekā 2011.gadā, kad Latvijas pilsonībā tika reģistrēti 2860 ārvalstīs dzimušie pilsoņu bērni.

Kā ceturtdien preses konferencē pastāstīja Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Teikmanis, pērn visvairāk ārvalstīs dzimušo bērnu Latvijas pilsonībā reģistrēti vēstniecībā Lielbritānijā un vēstniecībā Īrijā - attiecīgi 1812 un 501 bērns.

Komentējot šos statistikas datus, Teikmanis sacīja, ka "mēs varam priecāties, ka mūsu pilsoņu skaits pieaug." Tomēr vienlaikus viņš atzina, ka šie skaitļi kārtējo reizi atgādina par to, cik daudz Latvijas pilsoņu dzīvo ārzemēs.

Pagājušajā gadā arī par 7% pieaudzis Latvijas valstspiederīgo nāves gadījumu skaits ārvalstīs - oficiāli saņemta informācija par 148 nāves gadījumiem, bet 2011.gadā bija 138 šādi gadījumi.

Ārzemēs Latvijas valstspiederīgie miruši gan dabīgā nāvē un no slimībām, gan arī iekļūstot ceļu satiksmes negadījumos, pārdozējot narkotikas, saindējoties ar alkoholu un izdarot pašnāvības.

Visvairāk Latvijas valstspiederīgo pērn nomiruši Krievijā un Lielbritānijā, liecina ĀM apkopotā statistika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!