Foto: LETA

Lai nepieļautu vides postīšanu un uzlabotu vidi ap namu Tālavas gatvē 13, Dailes teātra aktieris Pēteris Liepiņš un viņa kundze Maija jau gadiem cīnās ar apsaimniekotājiem un Pārdaugavas izpilddirekciju. Sarakste par ēkas pagalma stāvokli risinoties jau kopš 1998.gada, ceturtdien vēsta laikraksts “Diena”.

Aktieris laikrakstam atzinis, ka dažus uzlabojumus ir izdevies izcīnīt, taču ģimene nav slēpusi rūgtumu par to, ka pagalma zāliens vasarā tiek pļauts ļoti pavirši, bojājot zemes virskārtu, ap māju samestas neglītas kaudzes, bet atbildību bieži vien apsaimniekotāji noveļ uz izpilddirekciju, un otrādi.

Laikraksts atzīmē, ka atbildības "futbolēšana" starp iesaistītajām instancēm notiek arī par samestajām lapu un zaru kaudzēm, kuras namu apsaimniekotājs nenovāc, jo tās neatrodas uz konkrētajām mājām piesaistītās zemes. Par šīm kaudzēm iedzīvotājiem ieteikts vērsties izpilddirekcijā.

Līdzīgi esot ar koku apzāģēšanu - apsaimniekotājs to var organizēt tikai tajā teritorijā, kas ir piekrītoša konkrētai mājai, un darbus apmaksāt no šīs mājas apsaimniekošanas izdevumiem.

Laikraksts atzīmējis, ka vidi sakopuši arī paši iedzīvotāji, jo, piemēram, atvestā melnzeme pagalmā esot atstāta čupā un tā izlīdzināta talkas laikā.

Liepiņš laikrakstam atzinis, ka vairākkārt izpilddirekcijas amatpersonas viņu mudinājušas veidot dzīvokļu īpašnieku biedrību, kas tālāk varētu risināt sarunas ar apsaimniekotājiem, taču līdz šim tas nav izdevies.

Apsaimniekotāja - "Rīgas namu pārvaldnieks" - preses sekretārs Krists Leiškalns laikrakstam paskaidrojis, ka teritorijas pārzine ar Liepiņiem regulāri sazinoties arī telefoniski.

Viņš atzinis, ka vienmēr esot iespēja zālienu "nopļaut mazliet labāk, nekā to dara, bet tās ir izmaksas". Bez tam zālienam šajā iekšpagalmā esot reljefa īpatnības, kas apgrūtina tā pļaušanu. Taču, lai zemes virskārtas līmeni paceltu, neesot resursu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!