Lidostas "Rīga" sniegtie pakalpojumi ir vairākas reizes lētāki nekā Kauņas lidostas piedāvātie, trešdien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē sacīja lidostas valdes priekšsēdētājs Krišjānis Peters, paužot neizpratni, kādēļ "Ryanair" nolēmis veidot bāzi Kauņā.

Vienlaikus Peters komisijas sēdē uzsvēra, ka sabiedrībā ir izveidojies nepareizs priekšstats, ka "Ryanair" no Rīgas aizies uz Kauņu. Tā tas nebūšot, "Ryanair" neplānojot pamest Latviju, pauda Peters.

Jau vēstīts, ka Īrijas lidsabiedrība "Ryanair" februāra sākumā paziņoja, ka šogad atvērs bāzi Lietuvas pilsētā Kauņā. Šī būs pirmā lidsabiedrības bāze Centrālajā un Austrumeiropā, un "Ryanair" projektā plāno ieguldīt 140 miljonus ASV dolāru (72 miljonus latu).

Iepriekš "Ryanair" bija iecerējusi veidot savu bāzi Rīgas lidostā. Pērn novembrī tika uzsvērts, ka šī iecere tiks īstenota tikai, ja lidosta nodrošinās "pietiekami zemas izmaksas". Jau pēc apziņojuma par šādiem plāniem Peters vien pauda, ka tas neatstās iespaidu uz Latviju, kā arī nekonkurēs ar Latviju. Savukārt Rīgas lidosta informēja, ka sarunas ar "Ryanair" par bāzes izveidošanu Rīgā turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!