Vairāk nekā puse iedzīvotāju ar augstāko izglītību labprāt brīvajā laikā lasa grāmatas, savukārt cilvēki ar pamata un vidējo izglītību labprātāk skatās televizoru, noskaidrots jaunākā "DnB NORD Latvijas barometra" pētījumā.

Kā galveno izklaidi brīvajos brīžos faktiski visu iedzīvotāju grupu vairākums izvēlas televizora skatīšanos. Lielākoties priekšroku šai nodarbei dod cilvēki ar pamata un vidējo izglītību - attiecīgi 75% un 76%, bet arī augstāko izglītību ieguvušie televizoru brīvajā laikā skatās 69% gadījumu.

Savukārt atpūtu pie dabas izvēlas 46% pamata izglītību ieguvušo, bet cilvēki ar augstāko izglītību šo iespēju izmanto 66% gadījumu. Grāmatas labprāt lasa 57% cilvēku, kas ieguvuši augstāko izglītību un 37% iedzīvotāju, kuriem ir vidējā vai vidējā speciālā izglītība, bet no pamatizglītību ieguvušajiem –24%.

Vērtējot, kā brīvo laiku respondenti pavada atkarībā no dzimuma, noskaidrots, ka televizoru izvēlas skatīties 76% sieviešu un 72% vīriešu. Sievietes biežāk par vīriešiem atpūšas pie dabas, strādā dārzā un iet ciemos.

Lasīt brīvajā laikā izvēlas 30% vīriešu un 50% sieviešu, bet ar bērniem nodarbojas 16% vīriešu un 33% sieviešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!