Absolūtais vairākums iedzīvotāju neuzticas Latvijas valdībai un Saeimai - attiecīgi 79% un 86% iedzīvotāju, un šie ir augstākie neuzticības rādītāji Eiropā, liecina "Eirobarometra" ziņojumā par Latviju teiktais.
Saskaņā ar pētījumu Latvijā līdzīgi kā Eiropā iedzīvotāji Eiropas Savienībai un citām starptautiskām institūcijām uzticas vairāk nekā valsts valdībai, parlamentam un politiskām partijām. Kopš 2008.gada pavasara Latvijā saglabājas ļoti augsts neuzticēšanās rādītājs vietējai valsts varai - valdībai un Saeimai.

Pētījums rāda, ka Latvijā, līdzīgi kā citās Eiropas Savienības dalībvalstīs, par svarīgākajām problēmām valstī tiek uzskatīta inflācija, ekonomiskā situācija un bezdarbs. Cenu pieaugums par vissvarīgāko problēmu Latvijā Eurobarometrs pētījumos tiek nosaukta kopš 2004.gada.
Eirobarometrs 70 Nacionālā ziņojumā tiek analizēts arī valsts attīstības virzības novērtējums, valsts dalība Eiropas Savienībā, tas, ko cilvēki sagaida nākamajos 12 mēnešos, atbalsts Eiropas Savienības politikai, informētība par ES, attieksme pret globalizāciju un citi.

Pēc Eiropas Komisijas Komunikācijas ģenerāldirektorāta pasūtījuma veiktais "Eurobarometer" pētījums Latvijā tika veikts devīto reizi kopš iestāšanās Eiropas Savienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!