Foto: stock.xchng
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pirmdien ar izdotajām divām rezolūcijām uzdevis noskaidrot valsts pārvaldē nodarbināto atlīdzību un personāla mainību, portālu "Delfi" informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Tas nepieciešams, ņemot vērā tuvojošos Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē, kad jautājums par augsti kvalificēta personāla motivāciju darbam Latvijas valsts pārvaldē kļūst arvien aktuālāks, taču ar vien biežāk augsti kvalificēti darbinieki pamet darbu valsts pārvaldē, skaidro Panke.

Lai veiktu kvalitatīvu darba samaksas un valsts pārvaldē nodarbināto produktivitātes izvērtējumu, kā arī gūtu salīdzinošu informāciju par izmaiņām pēdējo gadu laikā, Dombrovskis uzdevis finanšu ministram Andrim Vilkam (V) līdz 8.augustam sagatavot informāciju par valsts pārvaldes iestādēs nodarbināto - ierēdņu, darbinieku, amatpersonu - faktisko darba samaksu un sociālajām iemaksām par periodu, sākot no 2008.gada otrā pusgada līdz šā gada pirmajam pusgadam.

Savukārt, lai apzinātu situāciju personāla mainības jomā valsts pārvaldē, Dombrovskis ministriem ir uzdevis sagatavot informāciju par valsts pārvaldes iestādēs esošo vakanču skaitu un apkopojumu par ierēdņiem un darbiniekiem, kas atstājuši amatu 2011.gadā.

Tā rezultātā tiks apkopota informācija arī par nodarbinātajiem iestādēs, kas 2011.gadā bija pieteikušas iespējamo personālu Latvijas prezidentūrai ES Padomē 2015.gadā, bet kur civildienesta darba attiecības izbeigtas. Šīs rezolūcijas izpildes datums ir 12.augusts.

Pēc pieprasīto datu izvērtēšanas plānots sagatavot priekšlikumus situācijas uzlabošanai, lai novērstu augsti kvalificēta darbaspēka aizplūšanu no valsts pārvaldes uz privāto sektoru, piebilst premjera preses sekretārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!