Foto: DELFI
Pie Hademestes Igaunijā uz sēkļa uzskrējusi Latvijas jahta "Santa Rita", piektdien notika jahtas glābšanas operācija, informēja "Baltic Open Regatta 09" preses sekretāre Laine Zemīte.

No Pērnavas uz Hademesti patlaban devies glābšanas kuteris.

Zemītes rīcībā esošā informācija liecina, ka cilvēki un jahta nav cietusi, tikai ir apgrūtināta tās novilkšana no sēkļa. Uz jahtas, iespējams, atrodas pieci līdz septiņi apkalpes locekļi.

"Santa Rita" ceturtdien devās uz starptautiskajām "Baltic Open Regatta '09" burāšanas sacensībām, kas šodien sākās Pērnavas ostā.

Kā sacīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras sinoptiķi, pagājušajā naktī Ainažos vēja ātrums bijis 18 metri sekundē.

Šajā nedēļas nogalē, 6.jūnijā, Igaunijas pilsētā Pērnavā startēs "Baltic Open Regatta '09" burāšanas sacensības. Sacensībām jau pieteikušās 45 jahtas no septiņām dažādām valstīm - Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Polijas, Krievijas, Baltkrievijas un ASV.

6.jūnija rītā visas jahtas stāsies uz pirmā "Swedbank" posma Pērnava-Roja starta līnijas un sāks cīņu par uzvaru. Pie burāšanai labvēlīgiem laika apstākļiem jau 6.jūnija vakarpusē jahtām plānots ierasties Rojas ostā, kur jau 7.jūnijā notiks dažādas atrakcijas un kultūras pasākumi gan burātājiem, gan ostas apmeklētājiem.

8.jūnija rītā jahtas startēs uz Romasari Igaunijā, kur tiks uzkrāti spēki pirms garā ceļa uz Liepāju, kurš tiks uzsākts 9.jūnijā.

11.jūnijā būs noslēdzies regates posms Romasari-Liepāja. Sāksies regates posms Liepāja-Liepāja, un pēc tam mediju pārstāvji stāsies uz mediju regates starta līnijas, atklājot "Baltic Open Media Regatta '09".

Pēc atrakcijām un pasākumiem Liepājas ostā burātāji 12.jūnijā dosies uz Klaipēdu, kur no 12.jūnija līdz 14.jūnijam notiks grandioza jahtu izstāde uz ūdens "Baltic Open Boat Show".

13.jūnijs burātājiem būs nelielā uztraukumā tīts, jo, noslēdzoties pēdējam posmam Klaipēda-Palanga-Klaipēda, tiks noskaidroti "Baltic Open Regatta ‘09" uzvarētāji. 13.jūnija vakarā starp daudzajām izstādes jahtām notiks regates noslēguma ceremonija un uzvarētāju apbalvošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!