Foto: Publicitātes foto
Gada pirmajās dienās Cēsis un apkaimi nu jau ierasti arvien vairāk apmeklē tūristi no Krievijas, izmantojot gadu mijas un pareizticīgo Ziemassvētku brīvdienas, vēsta portāls "edruva.lv".

Cēsu Tūrisma attīstības un informācijas centra vadītāja Andra Magone portālam atzinusi, ka šogad pilsēta uzņem vairāk viesu no Krievijas nekā aizvadītā gada sākumā. Kopumā kaimiņvalsts viesu skaits pieaudzi par apmēram 21 procentu. Lielākā daļa no ciemiņiem ir ģimenes.

Portāla intervētā Irina Šumiļina ar dēlu Denisu un meitu Maiju no Maskavas pastāstīja, ka uzturas viesnīcā Rīgā un cenšas doties uz apskates vietām, kuras ērti sasniedzamas, jo atvases ir mazas, tāpēc pārāk tālu doties ir sarežģīti.

"Īpaši mūs interesē pilsētas, kurās ir viduslaiku pilis. Esam ļoti pārsteigti par redzēto. Krievijā šādu analogu nav. Latvijā esam pirmo reizi, esam priecīgi, ka atbraucām, labprāt atbrauktu vēl kādu reizi,” stāstīja Irina.

Arī Dmitrijs Belošļudovs ar ģimeni Latvijā bija ieradies tieši no Maskavas - pirmo reizi. Dmitrijs atklāja, ka daudz lasījis par Latviju un esot pat apsvēris domu pārcelties uz šejieni dzīvot.

"Manas saknes ir Latvijā, jo vectēvs dzimis Rīgā. Diemžēl šīs saites esmu zaudējis. Cēsis bija ceļojuma plānā, jo šī ir slavena pilsēta. Esmu daudz dzirdējis par mākslas un viduslaiku festivāliem," portālam stāstīja Dmitrijs.

Saskaņā ar Tūrisma un informācijas centra vadītājas Magones teikto, gada sākumā Cēsis lielākoties apmeklē ārvalstu tūristi. Tostarp igauņi un lietuvieši, taču Cēsīs viesojušies arī Jaunzēlandes, Itālijas, Rumānijas iedzīvotāji, vācieši, somi un briti.

Viņasprāt, Krievijas tūristu plūsmu sekmējušas gan pašu cēsnieku aktivitātes, piedaloties tūrisma izstādēs Krievijā, gan dažādas kampaņas, ko rīko Tūrisma attīstības valsts aģentūra. Nu ieguldītais darbs sācis nest augļus.

Krievijas tūristus interesē pils komplekss, vecpilsēta, Sv. Jāņa baznīca. Taču tūristi tāpat apmeklē blakus novadus.

Ungurmuižas pārvaldniece Ieva Malceniece stāstījusi, ka šogad te vienīgie apmeklētāji bijuši no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!