Aizvien vairāk rīdzinieku atbalsta bojā gājušā čečenu līdera Džohara Dudajeva vārdā nosauktās ielas pārdēvēšanu, janvārī ielas pārdēvēšanu atbalstīja jau 65,4% iedzīvotāji, kas ir par 5% vairāk nekā novembrī, liecina SKDS dati.
Esošā nosaukuma saglabāšanu atbalsta 24,6%, kas ir par 0,6% mazāk nekā novembrī. Vecā nosaukuma - Kosmonautikas gatves - atjaunošanu atbalsta 26,9%, nosaukuma maiņu pret kādu ar noteiktu personību nesaistītu vārdu vēlas 23%, bet 15,5% respondentu uzskata, ka Dudajeva gatve jāpārdēvē kādas citas personas vārdā, kurai ir ciešāka saistība ar Rīgu.

Decembrī, mēnesi pēc Maskavas mēra Jurija Lužkova vizītes Rīgā, kuru kreiso spēku apvienības Rīgas domnieki izmantoja centienos pārdēvēt Dudajeva ielu, šis ierosinājums atkal bija nonācis pašvaldības darba kārtībā, taču to pagaidām izskatīja tikai Attīstības komiteja, kas ieceri noraidījusi.

Rīgas Pieminekļu padome pirms tam neatbalstīja vairāku sabiedrisko organizāciju ieteikumu pārdēvēt Dudajeva gatvi, bet pēc ķīlnieku krīzes Maskavā diskusijas par nepieciešamību ielu pārdēvēt atsākās. Atbalstu ielas pārdēvēšanai paudis arī Rīgas mērs.

Dudajeva gatvi agrāk sauca par Kosmonautikas gatvi, taču 1996.gadā pēc Saeimas deputātu ierosinājuma to pārdēvēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!