Foto: F64
Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 30 ugunsgrēki, vienā no tiem cietis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ugunsgrēks, kurā cieta cilvēks, izcēlās piektdienas vakarā Jaunjelgavas novadā. Pulksten 19.22 ugunsdzēsēji saņēma informāciju, ka kādā Jaunjelgavas dzīvoklī ir redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka dzīvoklī deg dīvāns un ir izveidojies piedūmojums. Jau pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies astoņi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots mediķiem. Pulksten 20.25 ugunsgrēku izdevās pilnībā likvidēt.

Pulksten 10.50 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Emīla Dārziņa ielu Jūrmalā, kur divstāvu ēkā bija jūtami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem deg elektrības rozete un siena nelielā platībā. Pirms VUGD darbinieku ierašanās no ēkas jau bija evakuējušies deviņi cilvēki, bet ugunsdzēsēji izglāba vienu. Pulksten 12.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 21.55 VUGD saņēma izsaukumu uz Salas novada Salas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Kad ugunsdzēsēji ieradās, pa trīsstāvu ēkas pirmā stāva logu nāca ārā liesmas. VUGD darbinieki izglāba trīs cilvēkus, kuri no uguns bija raduši patvērumu uz balkona. Pirms VUGD ierašanās no ēkas pašu spēkiem bija paspējuši evakuēties divi cilvēki. Pulksten 23.43 ugunsgrēks tika likvidēts. Tajā izdega istaba 20 kvadrātmetru platībā.

24 stundu laikā VUGD darbinieki veikuši arī 29 glābšanas darbus - 12 novados, deviņus Rīgā, bet astoņus citās pilsētās.

Aizvadītajā diennaktī VUGD darbinieki piedalījušies arī viena meža ugunsgrēka dzēšanā.

Kopš gada sākuma Latvijā dzēsti 6226 ugunsgrēki, tostarp 2769 reizes degusi kūla. Ugunsnelaimēs cietuši 158 cilvēki, bet 47 gājuši bojā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!