Foto: F64

Vakar Latvijā notikuši vairāki mežu un labības lauku ugunsgrēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Dienvidkurzemes novada Medzes pagastā dega meža zemsedze 9000 kvadrātmetru platībā, Tukuma novada Tumes pagastā - 200 kvadrātmetru platībā bet Ropažu novada Stopiņu pagastā - 3 kvadrātmetru platībā.

Aizvadītajā diennaktī dzēsti arī vairāki labības rugāju ugunsgrēki - Limbažu novada Liepupes pagastā šāds ugunsgrēks bija viena hektāra platībā, bet Saldus novada Vadakstes pagastā četru hektāru platībā.

Tāpat piektdien Rīgā, Daugavā VUGD darbinieki izglābuši cilvēku.

Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēma īsi pirms septiņiem vakarā. Pēc sākotnējās informācijas, Daugavā, pie 11. novembra krastmalas Rīgā ūdenī atradās cilvēks, kurš saviem spēkiem netika krastā.

Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku izglāba, izceļot no ūdens, un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem un Valsts policijas darbiniekiem.

Glābēju palīdzība vakar bija nepieciešama, lai pēc satiksmes negadījuma atbrīvotu bojāgājušo.

Piektdien pulksten 10.23 glābēji devās uz Limbažu novada Liepupes pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums, kā rezultātā vieglā automašīna bija nobraukusi no ceļa.

Glābēji ar hidromanipulatoru pacēla avarējušo automašīnu, lai atbrīvotu bojāgājušo, bet cietušu cilvēku uz nestuvēm nogādāja līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Darbs notikuma vietā ilga stundu.

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 74 izsaukumus. 25 izsaukumi bija uz ugunsgrēku dzēšanu. No tiem trīs bija uz meža ugunsgrēkiem, 36 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!