Foto: LETA

Piektdienas rītā sniegs un apledojums visā Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, brīdina "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 150 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir: uz Tallinas šosejas (A1) visa maršruta garumā, uz Vidzemes šosejas (A2) visa maršruta garumā, uz Valmieras šosejas (A3) posmā no Rīgas līdz Stalbei, uz Rīgas apvedceļa (Baltezers-Saulkalne) (A4) visa maršruta garumā, uz Rīgas apvedceļa (Salaspils-Babīte) (A5) visa maršruta garumā, uz Daugavpils šosejas (A6) posmā no Skrīveriem līdz Daugavpils, kā arī uz Bauskas šosejas (A7) visa maršruta garumā.

Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Jelgavas šosejas (A8) visa maršruta garumā, uz Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam un no Brocēniem līdz Kalvenei, uz Ventspils šosejas (A10) posmā no Rīgas līdz Kūdrai un no Talsiem līdz Usmai, uz autoceļa Jēkabpils–Rēzekne–Ludza–Krievijas robeža (Terehova) (A12) visa maršruta garumā, uz autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) (A13) visa maršruta garumā, uz Daugavpils apvedceļa (A14) visa maršruta garumā, uz Rēzeknes apvedceļa (A15) visa maršruta garumā, kā arī uz valsts reģionālais autoceļa Tīnūži–Koknese (P80) posmā no Kokneses līdz Skrīveru pagriezienam.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā izņemot Liepājas un Kuldīgas apkārtnē.

Saglabājas neseno nokrišņu un atkušņa laikā ieviestie masas ierobežojumi uz grants ceļiem Kurzemē un valsts dienvidu daļā. Transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 43 grants ceļu posmos. Karte ar posmiem, kur noteikti ierobežojumi, atrodama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!