Foto: LETA

Piektdienas, 17. decembra, rītā Ogrē applūdušas vairākas mājas, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 4.59 VUGD saņēma informāciju, ka Ogrē applūst dzīvojamās teritorijas.

Ierodoties notikuma vietā un apsekojot Dārza līnijas, Upes, Zāģeru un Straumes ielas konstatēts, ka ir applūdušas vairākas mājas.

Glābēji ar laivas palīdzību evakuēja trīs cilvēkus, vēl vairāki atteicās evakuēties un viņi tika informēti par drošības pasākumiem un rīcību, ja ūdens līmenis turpina celties.

Neilgi pēc pulksten 8 tika apsekotas applūdušās ielas un konstatēts, ka notiek straujš ūdens līmeņa kritums, informēja VUGD.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja vietējais iedzīvotājs, kurš dzīvo tieši pie Ogres upes, ūdens līmenis kādā brīdī pagalmā sasniedzis apmēram 70 centimetru augstumu.

Šobrīd ūdens līmenis jau ir ievērojami krities, atstājot lielas peļķes un nekārtību, jo ūdens aizskalojis visu pagalmā esošo. Plūdu laikā mājā pazudusi elektrība, vēsta aģentūra LETA.

Jau ziņots, ka naktī uz piektdienu, 17. decembri, Ogres upes posmā Lielpeči-Ogre turpināja paaugstināties ūdens līmenis, portālam "Delfi" norādīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Ceturtdienas pēcpusdienā ūdens līmenis Ogrē pie Lielpečiem paaugstinājās par 0,9 metriem.

LVĢMC prognozē, ka nakts laikā ūdens līmenis turpinās paaugstināties posmā Lielpeči-Ogre, tāpēc no pulksten 23 izsludināts dzeltenā līmeņa brīdinājums. Tas ir spēkā līdz piektdienas pulksten 15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!