Foto: EPA/LETA

Braukšanas apstākļi uz ceļiem Latvijas centrālajā daļā piektdienas vakarā joprojām ir apgrūtināti, jo turpina snigt sniegs, vietām putina, brauktuves sniegotas un apledo, portālu “Delfi” informēja uzņēmumā “Latvijas Valsts ceļi”.

Gaisa temperatūra piektdienas vakarā ir robežās no - 2 līdz +5 grādiem pēc Celsija skalas.

Rīgas apkārtnē, uz Rīgas apvedceļiem snieg un veidojas piebraukta sniega kārta, brauktuves tīra un kaisa. Ainažu virzienā stipri snieg, brauktuves tīra un kaisa atkārtoti.

Valmieras virzienā braukšana apgrūtināta posmā no Braslas tilta līdz Valkai, kur brauktuve sniegota un apledojusi. Ceļš tiek tīrīts un kaisīts.

Siguldas virzienā braukšana apledojuma dēļ ir apgrūtināta posmos no Rīgas līdz Vangažiem un  no Līgatnes līdz Veclaicenei, ceļi tiek tīrīti un kaisīti atkārtoti.

Daugavpils virzienā posmā no Rīgas līdz Ogrei vietām snieg, brauktuve sniegota, bet Bauskas virzienā braukšana ir apgrūtināta no Rīgas līdz Iecavai, uz brauktuves sniegotas, tās tīra un kaisa.

Jelgavas virzienā apgrūtināta braukšana ir no Rīgas līdz Jelgavai, tur snieg, brauktuvi tīra un kaisa, bet Liepājas virzienā braukšana apgrūtināta posmā no Rīgas līdz Kalnciemam, kur brauktuve vietām sniegota un slidena, ceļš tiek kaisīts. Ventspils virzienā no Rīgas līdz Kūdrai ir apgrūtināta braukšana, brauktuve sniegota.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem braukšanas apstākļi ir apgrūtināti Rīgas, Alūksnes, Cēsu, Gulbenes, Limbažu, Madonas, Valkas un Valmieras apkārtnē. Atbildīgie dienesti brauktuves tīra un apstrādā ar pretslīdes materiāliem.

"Latvijas Valsts ceļi" atgādina, ka pie zemas gaisa temperatūras un nokrišņiem uz brauktuves var veidoties apledojums, it sevišķi uz tiltiem, estakādēm un ūdens tilpņu tuvumā. Tāpēc aicinām autovadītājus pievērst lielāku uzmanību savai braukšanas manierei un ceļa stāvoklim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!